In de lente genieten we met z’n allen van langere dagen en een nieuwe start. De natuur bloeit op, en we komen allemaal terug buiten. Hét perfecte moment dus voor een fantastisch feest en welke reden is beter dan je lieve kleine spruit in de watten leggen? Om een onvergetelijk communie- en lentefeest te organiseren, geef ik je alvast onze drie belangrijkste tips mee. Ready? Set? Go!

Originele communie kaartjes

Kies voor communiekaartjes die passen bij het feestbeest. Zo kan je zijn of haar interesses integreren in het kaartje. Denk aan favoriete hobby’s, maar ook een leuke reis uitje of een thema kan als inspiratie dienen. 

Houd je eerder van foto’s? Dan kan je  kiezen voor een fotograaf maar met een smartphone of als hobby fotograaf kan je zeker ook prachtige foto’s maken Om de foto’s minder “geforceerd” te maken, kan je ervoor kiezen om een foto te maken met een kleine broer of zus of huisdier. Neem een voetbal of skateboard mee en laat ze gewoon zichzelf zijn. 

Geen zin in een communie fotoshoot? Kies een leuke vakantie- of familiefeestfoto waar ze breed op lachen want dat is het enige dat telt.

Kies je wel voor een fotoshoot, vergeet die gezinsfoto dan zeker niet vast te leggen.

BedankingGastenboek

Herinneringen voor altijd

Een communiefeest is bij de meeste jonge gezinnen minder gelinkt aan de christelijke traditie. Het is eerder een “groeifeest” geworden waarbij je viert dat je kind bijleert, groeit en zichzelf ontdekt. 

Andere gezinnen kiezen er dan weer specifiek voor om zingeving toe te voegen aan het feest door een speech, wensboom en lied. Hoe jij het ook graag viert, zorg dat je de herinneringen voor altijd kan koesteren. Dit kan je doen door een fotograaf in te huren voor professionele foto’s, maar ook je communiekaart of het bedankje voor de communie kan veel betekenis hebben. Zo kan je een mooie foto of inspirerend gedicht toevoegen aan een  bedankingskaartje. 

Geef eventueel ook een blijvend geschenk zoals een magneet of doosje.Zo wordt het iets dat ze voor altijd kunnen koesteren.Wij vulden een bedankingsdoosje met zaadbommen, die de tuin van onze aanwezigen op kon fleuren met de gedachte aan ons communiefeest.

Gastenboek

Ook voor de gevierde is het fijn om herinneringen vast te houden, zeker wanneer ze jong zijn kunnen herinneringen nog vervagen. Leg misschien net als wij een gastenboekje waarin alle genodigden iets kunnen schrijven of tekenen en help op deze manier de herinneringen te koesteren van je kleine spruit!

Op zoek naar meer tips? Je vind ze terug onder de rubriek Tips en trics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.