Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om mijn knutselprojecten anders te maken, en deze schildertechniek met een raamwisser is zo leuk en gemakkelijk om te doen. Het resultaat is altijd een prachtig abstract schiderij. Het is leuk als kind maar ook voor volwassenen is het een heel leuke techniek om mee aan de slag te gaan.

Wat heb je nodig

Raamwisser schilderij maken

Hoe ga je te werk?

  • Heel belangrijk: zorg ervoor dat je tafel mooi afgedekt is met een tafellaken zodat er straks geen verf op je tafel komt te zitten.
  • Plak de randjes van je papier of je schildersdoek af met schilderstape. Zo creëer je een mooi randje rond je werkje.
    Tip: Ik kleef mijn blad meestal vast aan de tafel zodat het niet verschuift.
  • Maak op je blad een schilderwerk van verf met bolletjes, streepjes, … zorg er steeds voor dat de verf mooi dik komt te liggen zodat je het straks kunt wegschrapen met de raamwisser. Zorg er ook voor dat je de figuren mooi over heel het blad verspreid zodat deze mooi gevuld is wanneer je klaar bent.
  • Neem je raamwisser en trek de verf van boven naar beneden weg. Let op: wil je er nog eens overgaan, zorg er dan voor dat je de raamwisser eerst helemaal schoon gemaakt hebt, anders zal je vlekken maken.
  • De overige verf kan je wegdoen met een doekje. Let erop dat je de verf dus ver genoeg van jouw schilderij wegschraapt. Daarom is het belangrijk dat je de tafel mooi afdektte!
    Tip: plaatsje vergeten? Geen probleem, maak je raamwisser proper en zet nog een dotje verf waar de witte vlek is en schraap weer naar beneden.

Wij zijn alvast tevreden met het resultaat, wat denken jullie? Als je wil kan je achteraf ook nog doodlen op de vormpjes en er leuke mannetjes van maken of zo.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.