De explorer academy reeks is avontuurlijke verhaal dat bestaat uit zeven delen. De boeken zijn geïnspireerd op echte Geographic explorers zodat het niet alleen maar een verhaal is.

Explorer academy

In de zevendelige boekenreeks exploreracademy.nl ga je op avontuur met Cruz Coronado. Hij zit op de Explorer academy: een school waar kinderen van over de hele wereld worden opgeleid tot ontdekkingsreizigers.

Cruz heeft daarnaast ook een geheime missie. Samen met zijn vrienden probeert hij de stukken van een puzzel te vinden die zijn moeder hem heeft achtergelaten. De stukken liggen verstopt over de hele wereld en kunnen alleen gevonden worden door de gecodeerde aanwijzingen op te lossen. Dit wordt moeilijker gemaakt door de mysterieuze organisatie Nebula die ook achter de puzzelstukken aan zit, en achter Cruz! Van deze boeken kan gerust een TV serie gemaakt worden.

Deel 1: Het Nebula-mysterie

Het Nebula-mysterie

Cruz is samen met 24 andere leerlingen uitgekozen om te studeren aan de explorer academy (iets wat hij al lang wil). Nog voordat hij bij de academie aankomt wordt er al een aanslag op zijn leven gepleegd en wanneer hij dan in Washington DC is, wordt het al snel duidelijk dat hij wordt achtervolgd. Hij vermoed al snel dat het iets te maken heeft met de dood van zijn moeder. Wanneer hij ook nog eens aanwijzingen vind die van haar komen en codes moet kraken wordt al snel veel duidelijk.

Deel 2: De veer van de valk

De veer van de valk

Na het vinden van het eerste deel van de geheime formule van zijn moeder, gaat Cruz op zoek naar de volgende 7 stukken. Naast deze geheime missie, loopt ook zijn opleiding aan de explorer acacemy ‘gewoon’ door, nu aan boord van de Orion.

Ondanks de extra beveiliging die speciaal voor hem voorzien werd, is het lastig in te schatten wie hij kan vertrouwen en wie niet. Nebula zet alles op alles om ervoor te zorgen dat de formule niet gevonden wordt.

Deel 3: De dubbele helix

De dubbele helix

Nebula volgt Cruz overal, ook zijn vader op Hawaii krijgt nu te maken met deze criminelen. Toch blijft de opleiding gewoon zijn gangetje gaan. In dit derde boek van de explorer acacemy gaan de explorers tijdens hun opleiding aan de slag met ruimtearcheologie. Daarbij gaan ze met behulp van satellietbeelden op zoek naar plunderaars.

Wanneer de zoektocht Cruz en zijn vrienden naar Petra in Jordanië leidt, raak je als lezer echt benieuwd want mysterieus meisje helpt Cruz daar maar ze blijkt af te weten van Nebula en Cruz.

Deel 4: De sterrenduinen

Sterrenduinen

Dit boek gaat verder waar het vorige boek met een superspannende cliffhanger eindigde. In dit vierde deel stapelen de raadsels zich verder op. Zeker wanneer Bryndis, een vriendin van Cruz, plots erg ziek wordt tijdens een van de missies wanneer ze medicatie gaan toedienen aan de berggorilla’s in Oeganda. We weten nog steeds niet wie allemaal achter Cruz aan zit en het blijft onduidelijk wie wel en niet te vertrouwen is.

Deel 5: Het nest van de tijger

Het nest van de tijger

Met de aanwijzingen van zijn moeder vindt Cruz steeds meer stukjes van de puzzel.  Ondertussen komt hij ook steeds dichter bij de waarheid is veel groter dan hij, maar ook wij als lezer, konden vermoeden.

Deel 6:

Drakenbloed

In dit zesde deel voel je steeds beter dat de ontknoping aan het naderen is. Toch zijn er heel wat verrassingen en plotwendingen in Drakenbloed, de meeste had ik zelfs niet eens zien aankomen. 

Het avontuur is blijft spannend, het mysterie blijft open en de clifhanger zorgt dat je meteen verder wil naar deel 7.

In het voorjaar van 2023 komt dat zevende deel van de reeks op de markt: Het verboden eiland Wij zijn al benieuwd en hebben deze alvast gepreorderd want we kunnen niet wachten om te lezen hoe het afloopt, zeker niet na die cliffhangers op het einde van deel 6. Jammer dat het nog even wachten is.

Maar er is meer, als je alle boeken hebt kan je zelf ook de codes gaan kraken, deze vind je terug in de kantlijn zoals in het 6de boek. Maar ook op de rug van de boeken kan je een geheime boodschap terugvinden. Als je deze ontcijfert en indient via exploreracademy.nl/winactie maak je kans om een jaar-abonnement te winnen op National Geographic Junior. Hoe leuk is dit?!

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.