Echte post is leuk, zeker in deze digitale tijden. Een persoonlijke brief of kaart die op jouw naam in de brievenbus verschijnt, geeft mij alvast altijd het gevoel dat iemand moeite voor me wil doen. Met kerst is dat naar mijn gevoel nog eens extra belangrijk.

Naar mijn gevoel draait kerst om liefde, warmte en genegenheid. Over tonen dat je iemand graag ziet en daar wil ik ook wel moeite voor doen. Ik vind het daarom ook erg belangrijk om elk jaar naar de mensen, waarvan wij als gezin vinden dat ze het waard zijn, een kaart te sturen met een mooie kerstwens.

Anders

Stiekem vind ik het wel leuk om er telkens wat ‘uit’ te springen, met die reden maak ik ook vaak zelf kaarten. Vorig jaar was dat in de vorm van een zelfgemaakte tekening die op een bierviltje gedrukt werd. Het is ook leuk om te merken dat er nog steeds mensen zijn die het ook nu nog steeds als onderleggertje gebruiken.

Ook dit jaar wilde ik iets unieks. Dankzij Tadaaz kan ik dit ook verwezenlijken, met een webkonijn-ontwerp van zowel tekening als tekst kon ik bij hen aan de slag en mocht ik zomaar even 30 kaartjes bestellen.

CardsUnfolded

Mijn keuze

Ik heb het al gezegd, het is leuk om eruit te springen, dus geen standaard wenskaarten van ons. Geef me maar een gekke vorm of een ‘bruikbaar’ kaartje zoals vorig jaar. Oh en liefst met rood, dat straalt zo mooi die kerst-warmte uit.

En ja, ik heb hard getwijfeld want op de webshop vond ik veel te veel originele kerstkaart ideetjes: pennenbakjes met kalendertjes, kerstbalkaarten, deurhangers, bladwijzers … keuzestress dus. Maar uiteindelijk hebben we de juiste keuze kunnen maken.

KerstkaartMan

Het personaliseren kan makkelijk met de handige editor. Initieel krijg je het kaartje wel wat klein te zien, je hebt dus wel meteen de zoomknoppen nodig. De editor is zeker intuïtief met voldoende mogelijkheden (foto’s, wat filters, tekst en symbooltjes) zonder er te veel in te willen stoppen. Het doet wat je verwacht maar werkt (naar mijn persoonlijk gevoel) wel een erg traag. Zorg er dus zeker voor dat je tijd hebt wanneer je aan het kaartje begint.

Het goede doel

Daarnaast is het het ook erg leuk dat je bij een bestelling ervoor kunt kiezen om het goede doel te steunen, ook dit draagt voor mij bij aan dat warme kerstgevoel. Kies je ervoor om dit te doen, dan komt een logo van dat doel op de achterzijde van jouw kaartje te staan.

Kerst warmte

Ik heb zelf ook een nobel doel in gedachten, wat warmte en genegenheid de wereld in sturen via echte post. Ik hoop dat dit anderen kan inspireren of een groeiend positief effect teweeg kan brengen. Ken jij iemand die wat warmte kan gebruiken, die een lichtstraaltje verdient tijdens deze periode? Voor de 5 eerste mensen die mij een bericht sturen, stuur ik een van de sneeuwbol kerstkaarten naar iemand die het kan gebruiken of verdienen om welke reden dan ook. Gewoon omdat het kan en omdat het leuk is!

missletoekisses

Ik ben alvast onder de indruk van de kwaliteit en dus ook super tevreden met de mooie wenskaarten.

En jij?

Krijg je ook al zin om een unieke en gepersonaliseerd kaartjes te bestellen en uit te sturen? Dat kan! Ik kreeg van Tadaaz namelijk de kans om jullie en kortingscode van 10% aan te bieden met de code “WKBL10” (geldig tot 31/12). Ik ben alvast benieuwd naar jullie ontwerpen.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.