Tussen alle rollen die een mens vervult wordt de rol als partner vaak over het hoofd gezien maar die is toch ook heel erg belangrijk. Dus, sinds we ouders zijn geworden, geven mijn echtgenoot en ikzelf elkaar voor de verjaardagen steeds quality time als geschenk, vaak in de vorm van een weekendje weg samen.

Binnenkort is mijn man jarig en ik ben volop ideetjes aan het opdoen! Ik vind het persoonlijk tof om even weg te zijn van het drukke dagelijkse leven en tot rust te komen in de natuur. Kamperen is minder ons ding, daarom ben ik wel fan van originele glamping locaties.

Glamping

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen Glamping. Het is eigenlijk een beetje zoals kamperen maar dan wel in een luxe accommodatie met eigen sanitair maar je hebt wel nog steeds veel natuurelementen. Denk aan unieke overnachtingsmogelijkheden zoals in een yurt, een pipowagen of een boomhut.

Voor een glamping vakantie moet je echt niet ver gaan zoeken Dichtbij huis, in België en onze buurlanden, zijn er meer dan genoeg glamping mogelijkheden.

Mijn favorieten

Glamping in een vlot op het water

Vlot op het water
Vlot op het water, vakantiehuisje 65442

mmm, … niets rustgevender dan het geluid van het ritselende water. Roeien om tot aan je slaapplaats te raken, zorgt voor een extra activiteit waardoor je als koppel weer dicht bij elkaar komt. Samenwerken is key bij deze vlot op het water.

Binnen buiten, buiten binnen

Binnen Buiten
De cube, vakantiehuisje 42709

De cube doet me denken aan een gedicht die ik ooit schreef op school bij een foto van een ruimte met een groot raam waardoor buiten binnen leek te komen en binnen buiten. Jammer dat ik mijn gedicht nooit bewaard heb, wie weet brengt een nachtje in dit vakantiehuisje me weer op inspiratie. De locatie is ook ideaal want mijn echtgenoot is sportief en in de omgeving kan je mountainbiken. 

Niet kamperen, wel een luxe tent

Luxe tent
Luxe tent, vakantiehuisje 66111

Een tent met luxe, dat klinkt als muziek in de oren voor dit nerd-koppel die gek is op technologische snufjes. ‘S avonds ontspannen in de hot tub, nog even netflixen en verse koffie bij het opstaan. Het lijkt haast hotelwaardig.

Een yurt met een buitenkeuken

Yurt met een buitenkeuken, vakantiehuisje 66869

Een mooi ingerichte yurt straalt zo’n warm gevoel uit, het lijkt me leuk dit eens te lunnen ervaren. Deze yurt spreekt me vooral aan omdat er een buitenkeuken is, het lijkt me zalig om in de zomer buiten te kokkerellen.

Ik ben benieuwd, welk glamping adresje zouden jullie kiezen om samen met je partner naartoe te gaan?

Op zoek naar meer reiservaringen of tips, die vind in je in de rubriek reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.