De Netflix serie the last kids on earth is gebaseerd op de boeken van de laatste helden op aarde. Hoewel we de serie nog niet bekeken hebben (alvast ik toch niet), waren we toch benieuwd naar de boeken

De laatste helden op aarde

De laatste helden op aarde is een boekenreeks met ondertussen reeds 4 boeken waarvan het kosmische kwaad de 4de is.

De andere delen zijn

  • De laatste helden op aarde
  • De laatste helden op aarde en de zombiehorde
  • De laatste helden op aarde en de nachtmerriekoning

Het begon allemaal met een Monster-apocalyps. Bovende aarde gingen poorten naar andere dimensies open. Hierdoork kwam een sombiepolaag op aarde maar ook heel wat monsters en dodelijke klimplanten. De meeste mensen zijn verdwenen maar Jack en zijn vrienden zijn er nog. Ze wonen in een coole boomhut en gaan de strijd aa met monsters en zombies.

Het kosmische kwaad

In het vierde deel van de laatste helden op aarde beleven onze helden hun eerste winter na de grote monster apocalyps. De bevriende monsters blijken bang van de sneeuw. Jack en zijn vrienden willen hen tonen dat er helemaal niets is om bang voor te zijn. Zo gaan ze katapult-sleeën, doen ze sneeuwballengevechten en bereiden ze een echt kerstfeest voor.

In dit boek krijgen de helden te maken met een nieuwe slechterik. Deze keer is het geen monster, maar wel een mens. Die is uit op het lievelingswapen van Jack, Louisville Schaver. Het wapen wordt gestolen en terwijl ze vastberaden zijn het wapen terug te halen, ontdekken ze dat het de sleutel vormt tot een duister plan om heel die heel de wereld in gevaar brengt. Evie wil namelijk één van de grootste Kosmische Kwade krachten oproepen door een nieuw portaal te openen.

De laatste helden op aarde binnenkant

Review

Ook al heb je de eerste delen niet gelezen dan kun je toch in het kosmische kwaad beginnen, er is een korte terugblik. Het lijkt me wel fijner om de eerste boeken wel te lezen, het verhaal is gewoon te leuk.

Het is een spannend, stoer en misschien ook een tikkeltje eng verhaal. Het wordt wel op een leuke manier gebracht waardoor het zeker geschikt is voor kinderen van een jaar of 8/9. Doordat het eerder een graphic novel is, is het ook toegankelijk voor kinderen die niet zo vlot of graag lezen. Het boek bevat dan ook onderwerpen waar die jonge gasten interesse in hebben zoals helden, zombies, … wat het ideaal maakt om te overtuigen gelezen te worden. En als het niet lukt, dan kijk je gewoon de netflix serie.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.