Mijlpaalkaarten, je hebt ze in allerlei vormen en maten. Vaak met mijlpalen zoals een eerste flesje, voor het eerst zitten, ik ben, 1 week, 1 maand 1 jaar. Ik vind ze heel leuk en lieflijk voor ouders (ik had zelf ook een setje) maar ik mis vaak iets dat deze kaarten anders maakt.

Eerlijke mijlpaalkaarten

Door mijn postpartum depressie miste ik als pasgeboren mama een beetje mijn roze wolk. Daardoor heb ik leren genieten van heel kleine momenten die anderen misschien wel eens ontgaan,

Het ouderschap is nu eenmaal niet alleen maar rozengeur en maneschijn, zelfs niet voor ouders die wel een roze wolk kennen. Er zijn altijd mindere momentjes, denk aan die eerste drol in het bad, onder geplast worden, … eigenlijk zijn dit grappige mijlpalen en momentjes waar je later een leuk verhaal over kunt vertellen, maar waar je in eerste instantie niet zou aan denken om ze vast te leggen of neer te schrijven. Ook deze milsestones zijn er om te koesteren. Daarom maakte ik “Eerlijke mijlpaalkaarten”, die je helpen de werkelijkheid te omarmen en in je hart te sluiten met een glimlach. Sommige kaarten hebben zelfs een versje op de achterzijde.

MijlpaalkaartenVersjes

Lees ook: Met mama uit mijlpaalkaarten

Wat kan je ermee?

De meeste bekende manier om mijlpaalkaarten te gebruiken is samen met je kindje en de kaart een foto maken om het moment zo vast te leggen. Bij veel van de momentjes die ik omschrijf, zal je dat niet zo eenvoudig doen. Het is vaak niet echt zo’n moment waarbij je erop denkt om het fototoestel boven te halen en soms zijn de momentjes ook wel wat gênant voor je kindje. Grappig, dat wel. Maar je kan ze ook anders bekijken:

  • Het kan leuk zijn om ze in een fotoboek te kleven naast een foto die erbij past. Bijvoorbeeld een foto van je kindje in bad en ernaast de kaart “mijn eerste drol in bad” waarop je de datum schrijft.
  • Je kan de kaarten ook bijhouden in een notitieboek of bullet journal waar je naast de kaart en de datum ook het verhaal of een anekdote bijhoudt.
  • Neem een foto van de mijlpaalkaart nadat je bekomen bent van het moment en app het naar de grootouders, wedden dat die dit zeer leuk zullen vinden?
  • Plaats de meest recente mijlpaalkaart in huis in een leuke fotohouder, zo leer je jezelf de lastige momenten langs de zonnige kant bekijken.

Eerlijke mijlpaalkaarten zijn leuk om als kraamcadeau te geven aan ouders die net hun eerste kindje gekregen hebben. Een cadeautje met een knipoog die hen aangeeft wat ze mogen verwachten. Het is eens iets anders dan altijd de focus op die roze wolk te leggen.

Er bestaan nog heel wat andere leuke kraamcadeautjes voor de kersverse moeder om bij deze kaartjes mee te geven.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje of de tips & trics op de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.