Sherlock honds en de gestolen kroonjuwelen is een heus mysterie waar jonge detectives hun tanden in kunnen zetten. In dit boek kan je als lezer meehelpen om de misdaad op te lossen aan de hand van puzzels.

Sherlock honds

Het boek is geschreven vanuit het standpunt van Dr. Jane Katson (ik vind de namen echt een leuke link naar de echte Sherlock Holmes).

In dit verhaal roept de inspecteur de hulp in van Sherlock Honds en dr. Katson om de gestolen kroonjuwelen van de Koningin terug te vinden. Zijn jonge puppy agenten zijn namelijk te wild om de zaak op te lossen dus hebben ze de beste detectieve van de stad nodig.

Tijdens het lezen word je meegesleurd in een grappig maar toch ook spannend avontuur, volledig herwerkt op dierenniveau. Sherlock honds en de gestolen kroonjuwelen is een echt mysterie, volledig in Sherlock stijl die je tot het einde weet vast te houden en in spanning laat raden wie de dief zou kunnen zijn.

Het boek bevat naast een leuk verhaal onderweg ook meer dan dertig puzzels, zoals doolhoven, raadsels en rekenopdrachtjes, die aansluiten bij het verhaal. Zo help je als lezer Sherlock en Dr. Katson om het mysterie op te lossen als je dat wil. Je kan de bladzijden namelijk ook overslaan om gewoon verder te lezen, al maken die raadsels het net wat leuker en interactiever.

Sherlock honds raadels

Review

Ik hou zelf van de Sherlock Holmes verhalen, dit is een leuk kindvriendelijk alternatief voor die verhalen. Een beetje mysterie en toch voldoende spannend, de puzzels maken het extra leuk. Kinderen vinden lezen niet altijd even leuk en het oplossen van de puzzels tussendoor zorgt voor wat extra animo, heel leuk gevonden! De hoofdstukken zijn vrij kort en hebben elk een of twee puzzels om op te lossen, op deze manier kan je het boek eenvoudig in stukjes lezen.

Van mij mogen er zeker nog boeken uitkomen in deze reeks, wij zijn fan!

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.