Het zou je maar overkomen, wakker worden en ontdekken dat er naast je huis plots een piratenschip gebouwd wordt, In de piraten van hiernaast is dit wat Michiel overkomt …

De piraten van hiernaast

Het is nog maar net vakantie en Michiel is er niet blij om, zijn beste vriend is verhuist en dat vind hij stom. Wanneer hij bij het wakker worden lawaai hoort buiten en uit het raam kijkt ziet hij dat hij plots buren heeft. Ze zijn volop aan het bouwen en wanneer hij gaat kijken maakt hij kennis met Billy, maar ook met meneer en mevrouw Donderbus.

De familie Donderbus is een echte piratenfamilie. Jarenlang hebben ze over de zeven zeeën gevaren, maar nu willen ze het rustiger aan gaan doen voor hun zoon Billy. Michiel blijkt de enige te zijn in zijn buurt die het leuk vind dat de piraten er komen wonen. De anderen denken al snel dat de piraten achter de recente inbraken in de stad zitten.

Een film en een boek

Een eind geleden hadden we de film van de piraten van hiernaast gezien op tv en we vonden deze eigenlijk heel erg leuk.

Toen ik het boek De piraten van hiernaast zag, wou ik het dan ook meteen in huis halen om te zien of deze net zo leuk was. Geen te dik boek dat vlot wegleest. Het boek is heel gelijkaardig aan de film. Maakt dus helemaal niet uit of je de film of het boek kiest of beiden, want dit verhaal is gewoon heel erg vrolijk. Volle humor en avontuur, vriendschap en vooroordelen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.