Knutselen voor vaderdag is niet altijd eenvoudig, om de een of andere reden willen we voor vaders vaak iets praktisch maken. Geen idee waarom dit voor mama’s niet altijd zo is eigenlijk … Dit jaar besloot ik om samen met de zoon een organiser te pimpen voor de papa, voor mij papa dan ook meteen een smartphone houder.

Smarthpone houder of organiser

Tegenwoordig zie je smartphone houders maar ook organisers vaak terug komen. In een organiser kan je meer opbergen dan enkel de smartphone, denk bijvoorbeeld ook aan smartwatch/uurwerk, portefeuille, oortjes … ideaal om een vaste plaats te voorzien voor al die spulletjes waardoor ze minder snel ‘kwijt’ raken. Veel van die smartphone opbergers vind je in hout en zijn om eerlijk te zijn, best wel een beetje saai. Des te leuker om die wat op te pimpen en te personaliseren. Een ideaal geschenk voor vaderdag niet?

Voor mijn echtgenoot gingen we aan de slag met een houten organiser die zoonlief inkleurde met kleurpotlood. Yep, dat kan echt zo eenvoudig. Daarna liet ik hem een tekstje erop schrijven die ik erop brandde met de pyrograaf. Zoonlief mocht het van mij ook proberen onder begeleiding maar dat zag hij niet meteen zitten. Wat hij wel deed was een aantal hartjes branden op de organiser met een stempelpunt.

Smartphone organiser

Voor mijn papa wou ik graag binnen het zelfde thema blijven en bedacht een leuk tekstje voor op de houten smartphone houder die ik voor hem gekocht had. Dit werkte ik eerst uit in potlood om vervolgens de lijnen te overtrekken met de pyrograaf.

Een trucje als je zeker wil dat je tekst mooi is, is om dit eerst te printen. Kleur vervolgens de achterzijde van je print met een houtskool tekenpotlood. Leg dit op je ontwerp en overtrek de print van je tekst. Dit werkt trouwens ook heel goed wanneer je een mooie tekening wil voorzien op hout en je zelf niet zo mooi kunt tekenen.

Ik ben er zeker van dat er al zeker 2 papa’s minder snel hun smartphone zullen moeten zoeken en telkens met plezier een belletje zullen doen. Wat denk jij?

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.