Ontdekkingsreiziger van beroep is een spannend, avontuurlijk verhaal over vriendschap met een educatief kantje en een moraal.

Het verhaal

Het verhaal speelt zich af in 1969, het moment waarop de Apollo 11 op de maan landde. Heel de wereld is in de ban van die maanlanding. Ook Taco is opgewonden. Net in deze periode komt ook een nieuwe jongen in de klas: Thomas Tucker.

Thomas is een beetje mysterieus (zou hij misschien een ontdekkingsreiziger zijn?) en Taco doet er alles aan om vrienden te worden met hem. Er gebeuren vreemde dingen: vogels tegen het raam, een vernielde hut, mysterieuze brieven … Taco wordt beschuldigd van diefstal en vernieling. Hij besluit op onderzoek te gaan en moet daarvoor naar het moeras vol levensgevaarlijk drijfzand. Eigenlijk mag hij daar van zijn ouders niet komen. Ook zijn vrienden lijken hem na een eindje niet meer te vertrouwen.

Koop Thomas Tucker, ontdekkingsreiziger van beroep

Onze mening

Met zo’n 85 blz. is ontdekkingsreiziger van beroep geen zo’n super dik boek. Doordat wij hier vaak graphic novels lezen, lijkt dit wel zo want er staat meer tekst in en minder tekeningen. Toch leest het boek vlot weg eens je er terug wat aan went.

Naast het feit dat het een spannend verhaal is vol avontuur, is het ook wel een leerrijk boek doordat de maanlanding van de Apollo 11 een belangrijke rol speelt. Deze gebeurtenis is een belangrijke gebeurtenis in onze wereldgeschiedenis. Ontdekkingsreiziger van beroep omvat een aantal informatieve fragmenten over dit gebeuren. Het lijkt me alvast een leuke manier om deze info op een andere manier tot bij kinderen te krijgen.

Voor wie houdt van een verhaal met een boodschap, is dit boekje ook een aanrader. Een verhaal over vriendschap en dat het goed is om jezelf te zijn. Ook hier kan het boek in de klas ingezet worden om in gesprek te gaan met kinderen. Hoe voel je je wanneer je iemand nieuws leert kennen? Wil je je dan soms ook stoerder voor doen?

Ik dacht dat het boek voor 7 tot 8 jarigen geschikt was maar ik zou deze misschien toch eerder aanraden voor iets oudere kinderen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.