Recepten doorgeven van moeder op dochter gebeurt al eeuwenlang. Ik merk bij ons dat dit niet altijd meer even goed doorgaat. Een boek vol familierecepten leek me dus een goed idee.

Familierecepten

Eigenlijk wil ik gewoon iets maken voor mijn zoon waar hij later misschien ooit iets zal aan hebben. Een kookboek met familierecepten is een leuk geschenk als hij ooit eens zelf kinderen heeft. Ik wil hierin alle favoriete familierecepten bundelen zoals het lievelingseten van verschillende familieleden (zoals van mij de shepherds pie met linzen) en oude recepten die al generaties meegaan bijhouden (zoals het recept voor broodpudding dat ik van mama leerde).

Doet me eraan denken dat ik dringend het recept van de hoestsiroop moet vragen aan mijn tante die mijn oma vroeger maakte, en het recept voor de uiensaus van mijn andere oma.

Ik maakte hiervoor al een template die ik kan invullen. Het leek me leuk om deze hier ook te delen met jullie, wie weet willen jullie ook zo’n boekje maken?

Download de printable voor het receptenboekje

Het hoeft niet noodzakelijk gebruikt te worden met familiereceptjes hoor. Je kan ze gebruiken in de klas wanneer je werkt rond het thema koken en elk kindje zijn favoriete recept laten uitschrijven om uiteindelijk een klasrecepten boek te maken voor elk kindje als herinnering?

Download de extra titelbladen

Nog persoonlijker

Ik ben momenteel volop receptjes aan het verzamelen voor ons receptenboekje. Eens dit in orde is, wil ik het boek nog persoonlijker maken door er verhalen aan toe te voegen of praktische tips over hoe je wij er (wel of niet) in slaagden om kinderen bepaalde zaken te laten eten die ze niet zo lekker vonden vb. spruitjes. Deze pagina’s werk ik nog verder uit, als ze klaar zijn, deel ik ze wel weer.

Hebben jullie ook zo’n familierecepten? Hoe bewaren jullie die voor de volgende generaties?

Meer recepten of food inspiratie? Lees dan mijn foodartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.