Oud brood, dat hoef je niet meteen weg te gooien, daar kan je nog wel wat mee. Maak bijvoorbeeld je eigen paneermeel, bak wentelteefjes of maak heerlijke broodpudding. Voor halloween testten wij alvast spinnen van broodpudding.

Broodpudding

Een echte klassieker hier, thuis maakte mama het al en ik maak nu af en toe ook wel eens broodpudding. Ondertussen weet ik het originele recept al niet meer, ik voegde nl. al een aantal zaken toe zoals noten.

 broodpuddingdeeg

Wat heb je nodig

  • 400 gr oud brood (liefst bruin en wit)
  • Een zakje poeder voor vanille pudding van imperal
  • Hazelnootmelk
  • 100 gr stevia
  • 5 eitjes
  • Noten
  • Kaneel
  • Mixer

Hoe ga je te werk?

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Scheur het brood in kleine stukken (ook de korstjes).
  • Voeg 5 eitjes toe bij de broodstukjes.
  • Voeg wat melk toe, voldoende om ervoor te zorgen dat het brood volledig de vloeistof absorbeert. Zorg ervoor dat het niet in de melk zwemt, het brood mag ook niet te droog zijn.
  • Voeg het zakje poeder voor vanillepudding, een el kaneel en ongeveer 100 gr stevia toe.
  • Mix het geheel tot een smeuïge massa en voeg naar wens noten en rozijntjes toe.
  • Giet het deeg voor de broodpudding in de spinnenvormen en laat 15 minuten uitdrogen in de oven.

Wanneer je geen kleine vormpjes maar 1 grote vorm gebruikt, zet je het geheel ongeveer 30/40 minuten in de oven om tot een lekkere broodpudding te komen.

Ter variatie kan je ook kleine stukjes appel, bakchocolade of wat cacaopoeder toevoegen. Ook heel erg lekker!

De halloweenspinnetjes zijn alvast lekker griezelig.

Broodpuddingspin

Het plan is om ervan te smoefelen bij het ontbijt of als vieruurtje. Persoonlijk eet ik dit liever warm, dit geeft een extra toets maar koud is het ook heel erg lekker. De pudding is drie dagen afgedekt in de koelkast houdbaar, maar meestal gaat het zo lang niet mee.

Wat doen jullie met oud brood? Maken jullie er nog iets lekkers mee of gaat het toch de vuilbak in.

Meer recepten of inspiratie? Lees dan mijn foodartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *