Word jij ook altijd enthousiast als je zo’n mooie schaaltjes ziet met stipwerk op? Ik alvast wel, stippen stond dus al lang op mijn creatief to do lijstje en ik heb het eindelijk geprobeerd.

Stippen

Stippen of ook wel met puntjes tekenen. Een leuke manier om servies, maar ook kaartjes, spiegels, glazen te versieren met verf. Het is gek hoeveel mooie creaties je kunt maken met enkel stippen in verschillende formaten.

Meestal worden hiervoor stipstokjes gebruikt in verschillende formaten. heb je dat niet in huis, dan kan je ook creatief zijn en verschillende materialen gebruiken die je in huis hebt: saté stokjes, de achterkant van een potlood, …

Hier vernieuwden we onlangs ons servies dus ik had meteen wat porselein om mooie creaties mee te maken.

Eerste stippen

Ik dacht dat stippen eenvoudig was, gewoon wat stipjes zetten. Maar toegegeven, het is niet altijd evident om mooie cirkels of lijnen aan te houden. Daarom toch een aantal tips:

  • Begin met kleine simpele patronen op een vlak voorwerp zoals een bord. Eens je dat onder de knie hebt, kan je het jezelf wat moeilijker maken.
  • Gebruik waar nodig sjablonen om de basis klaar te zetten, op deze manier creëer je mooie cirkels.
  • Bekijk voorbeeldjes van anderen en laat je inspireren.
  • Oefening baart kunst of practice makes perfect zoals ze dat in het Engels zeggen.

Ook voor kinderen

Doordat stippen met deze tips niet zo moeilijk is en je altijd wel een mooi resultaat krijgt, is het leuk om te doen met kinderen. Porselein en porseleinverf lenen zich hier goed toe, want die verf nog afwasbaar is voor je het opbakt. Op die manier kan je foutjes nog wegwassen voor het te laat is.

Maar je kan kinderen ook laten werken op papier, zo kan je bijvoorbeeld mooie wenskaarten of boekenleggers maken.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.