Het boek Maandag: de geheime dievengrot is echt leuk, alleen een beetje raar. De reeks heeft zijn naam dus helemaal niet gestolen. Totale waanzin, is hoe je dit boek het best kunt omschrijven.

Hoezo, totale waanzin?

Wel, op maandag, al voor het ontbijt, belandt Dex al in een waanzinnige situatie, waarop hij aangevallen wordt door worstelschurken en een tweestaartige duivelkat.

Eenmaal op school krijgt hij de gekste lessen en valt er zo wel een en ander voor. Dex moet samen met zijn vrienden heel wat schurken overwinnen.

Koop totale waanzin

Fantasie ten top

Niets in het boek lijkt ook maar enigszins realistisch, de fantasie van schrijver Ralph Lazar is is wat het boek net zo leuk maakt om te lezen. Ideaal ook voor kinderen die niet zo gek zijn op lezen dankzij de graphic novel stijl met veel tekeningen en grote teksten. Het lijkt een dik boek maar dat is het eigenlijk helemaal niet.

Totale Waanzin Inhoud

Af en toe staan stukjes tekst onderlijnd, dit zijn onbestaande zaken zoals gropsnot, duivelkat, trplokopter … maar maak je geen zorgen, al deze woorden staan achteraan uitgelegd in een almanak. En voor wie niet weet wat een almanak is, ook dit lees je terug ik de almanak.

Wij zijn alvast benieuwd naar dinsdag: de vloek van de blauwe puistjes die in augustus 2022 op de markt komt. Jullie ook?

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.