Tekenen, ik doe het graag maar kan het niet zo goed. Ik ben wellicht niet de enige. Ik haalde het boek “de tekenschool voor Potterheads” in huis omdat we hier thuis met zijn allen wel fan zijn van Harry Potter.

Leren tekenen

Alle drie hebben we ooit wel eens de ambitie geuit om mooi te willen leren tekenen. Ideaal denk ik dan met zo’n stap voor stap boek, moet dat toch lukken. Het lukte me alvast (een beetje) met de kawaii kittens.

De tekenschool voor Potterheads

Na het voorwoord, krijg je las lezer een kort overzicht met materialen waar de schrijver zijn voorkeur naar uit gaat. Een handige lijst en wat kleine trucjes voor het tekenen. Daarna komen de fantastische figuren aan bod. Ik had stiekem gehoopt dat de Potter figuren van eenvoudig naar complexer zouden staan maar helaas, het lijkt wat lukraak door elkaar te komen.

Eerlijk gezegd staan er weinig eenvoudige figuren in het boek. Ik begon met wat ik dacht dat het simpelste zou zijn: de sprekende hoed.

Sprekende hoed tekenen

Daarna koos ik nog wat eenvoudige figuren uit om eens te proberen:

Potter accessoires tekenen

Om eerlijk te zijn durfde ik mij niet aan de personages te wagen. De personages zijn allemaal anatomisch redelijk ok, en omdat elke tekening maar een vier – vijftal stappen opgebouwd wordt, wordt het al snel te moeilijk om dit als leek goed te doen. Het zou me sterk lijken mocht ik dit kunnen, mijn eigen (basic) illustraties hebben altijd een groot hoofd als je dit bekijkt in proportie met hun lichaam. Wie weet, als ik lang genoeg oefen dat het me wel lukt.

Hoe dan ook wel leuk om mee aan de slag te gaan. En ik hou de tekenschool voor Potterheads zeker binnen handbereik het moment zoonlief zich wat meer wil verdiepen in de tekenkunst, wat hier is tekenen een bezigheid die komt en gaat in golven. Is dit bij jullie ook zo?

Bestel de tekenschool voor Potterheads

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Leren tekenen met de tekenschool voor Potterheads”

  1. Jij kan heel mooi tekenen Emmy!! Enne…illustraties mogen altijd iets anders eruitzien dan de realiteit – dus een groot hoofd tekenen in een illustratie is beter dan waarheidsgetrouw, anders spreek je van een tekening. 🙂 Dus zeker proberen, ik vind de andere dingen er supermooi uitzien! Laat zeker nog wat dingetjes zien, ik ben al benieuwd… En het lijkt mij ook een heel tof boek, misschien koop ik het ook nog wel! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.