Iedereen die in mijn kindertijd jong was, heeft vast weleens geschilderd op nummer. Ik alvast wel, ik vond schilderen op nummer best een leuke ervaring. Toen zoonlief van zijn peter een pakket kreeg, was ik jaloers dus koos er voor mij ook eentje, zo kunnen we elk een schilderij maken.Een stukje nostalgie van toen ik jong was, die terug populair geworden is.

Waarom schilderen op nummer

Schilderen op nummer is ideaal om te doen wanneer je creatief aan de slag wil en:

 • weinig inspiratie geeft
 • niet goed kan tekenen
 • zeker wil zijn van een mooi resultaat
 • tot rust wil komen na een drukke dag vol prikkels (mindfulness oefening)

Wat is schilderen op nummer

Een schilderen op nummer pakket bevat een voorbedrukt patroon die bestaat uit verschillende genummerde vakjes. Die nummers geven de kleur van de verf weer die je in dat vakje moet gebruiken. Op die manier kan je het schilderij heel eenvoudig opbouwen. Hoe verder je komt met schilderen, hoe duidelijker het eindresultaat zal worden.

Patronen bestaan in 1001 vormen, van heel eenvoudig tot complexer. Vroeger waren het voornamelijk realistische dieren of bloemen. Nu merk ik dat er ook al heel hippe neon dieren in het gamma zitten. Zoonlief kreeg voor kerst van zijn peter en tante een mooi kleurrijk schilderij om te maken van een Wolf. Deze mama was stiekem jaloers en wou er ook eentje om te maken, ja ondanks dat mijn website webkonijn heet, is een Wolf mijn lievelingsdier. Ik bestelde dus bij de schilderen op nummer winkel de vos, die naar mijn gevoel toch meer een Wolf is.

Voortgang Schilderen op nummer

Schilderen op nummer tips

 1. Werk altijd nummer per nummer, op die manier droogt je verf niet snel uit.
 2. Begin met de lichte kleuren, schilder je dan eens buiten de lijntjes, dan kan je er met het donkere kleurtje over gaan zonder dat je het merkt. Wil je liever voldoende voortgang zien en gemotiveerd blijven, dan begin je beter met de kleuren op de grootste vlakken.
 3. Schilder altijd van boven naar beneden en houd rekening met het feit of je links of rechtshandig bent. Ben je rechtshandig dan moet je beginnen in de linker bovenhoek. Ben je linkshandig, dan moet je beginnen bij de rechter bovenhoek. Zo voorkom je dat je de verf per ongeluk uitsmeert met je hand.
 4. Gebruik verschillende maten van penselen, zo kan je fijner werken. Grote vlakken doe je dan met een groter penseel en kleine vakken wil je weer verfijnder met een dun penseel kunnen inkleuren.
 5. Gooi de resterende potjes niet weg, je kan deze nog hergebruiken voor een retouche of bij nieuwe schilderijen.

Give away

Je wil misschien ook wel aan de slag nadat je dit gelezen en gezien hebt? Goed nieuws, ik mag van de schilderen op nummer winkel een mooi pakket verloten. Wil jij dus bloemen schilderen op nummer of iets anders, laat het zeker weten.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, of facebook of op instagram weten welk schilderij je graag zou kiezen uit de morgen in huis collectie.

Daarnaast krijg je een extra winkans als je:

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Deelnemen kan tot en met 4 juni 2022. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussie gevoerd.

53 Replies to “Schilderen op nummer, populaire nostalgie

 1. Dit is echt tod. Ik vind die met de neonkleuren echt heel mooi! Ik weet nog niet welke ik zou kiezen maar ze zien er supertof uit!

 2. Ik zou eentje kiezen met een eigen foto. Zag dat precies staan op de site dus lijkt me wel mooi om een portret te maken van de hondjes. Met mijn tekentalent lukt dat niet uit de vrije hand 🙂

 3. Ik vraag me af hoe dit eruit zou zien met een eigen foto. Ik ben wel graag creatief bezig dus zou wel een leuke activiteit zijn om eens te doen.

 4. Dit heb ik al altijd graag gedaan, en nog steeds!
  Vorige maand nog 2 kleintjes afgewerkt
  De aap of de ballerina lijkt me heel leuk om te doen!

 5. Ik zou graag de vogels en bloemen schilderen of de kat met blauwe ogen. Als katten mama zou dit goed passen!

 6. Ooooh, wat een leuke winactie weer Emmy!!
  Ik was onmiddellijk zot van die vogels en bloemen, al twijfel ik ook nog tussen de eerste bloemen of het melkmeisje. Superleuk om te zien hoe dat eruit gaat zien, en het is bij mij ook alweer jaaaaaren geleden dat ik dit nog heb gedaan!

 7. oh, dat deed ik ook graag! Is inderdaad zo heerlijk rustgevend. Het zien er allemaal zo een leuke schilderijen uit, maar vooral de volle maan vind ik prachtig.

 8. zo moeilijk kiezen, vind ze bijna allemaal wel mooi. Ik houdt van schilderen en kan niet wachten om te beginnen met bergen voor de zon

 9. Ik zou super super graag de ” zonnebloemen in vaas” willen winnen. Dit schilderij zou prachtig staan met een hele toffe gouden lijst in de hal! Net verhuisd, dus mag nog wel wat sfeer krijgen! Fingers crossed op deze mooie prijs!

 10. Leuke prijs ! Ik doe graag mee voor de gekleurde paardenbloemen. Heerlijk tijdverdrijf tijdens de nachtelijke stand-by diensten in het verpleeghuis.

 11. Schilderen op nummer lijkt mij erg leuk om te doen.
  Daar ik erg van het strand hou, ga ik kiezen voor “Paradijsstrand”.
  Ik volg bloglovin en loot graag mee,

 12. Ik loot graag mee! Ik ben helemaal weg van het schilderij Slapende poes in bibliotheek.

  Ik volg je via Instagram (Truusje26).

 13. Gaaf! Mijn dochter zou heel blij worden van Tijger aan het water! (wat stiekem geen tijger is volgens mij, haha!)

 14. Ik ben zelf heel graag creatief bezig en de machtige olifant zou prachtig staan in de kamer van m’n oudste dochter! 2 vliegen in 1 klap dus ik doe graag mee en kruis mijn vingers alvast dat ik deze zou mogen winnen!

 15. ‘Leeuw’ is prachtig en doet mij denken aan de leeuw Aslan uit Narnia. Mijn tienerdochter zou het fantastisch vinden om deze te maken! Ik zie haar al zitten genieten van lekker bezig zijn en op de achtergrond de prachtige filmmuziek van Narnia om helemaal in de juiste sfeer te komen.

 16. Wow, dat dit bestaat! Wat een fijne en ontspannend manier om een mooi kunstwerk te creëren. Ik ga voor de van Gogh sterrennacht

 17. Ik zou de sterren nacht van van Gogh kiezen. Ik schilder zelf ook en van Gogh is dan ook zeker een schilder waar ik heel erg geinspireerd door raak! Hij zou dus perfect zijn voor dagen waarin ik geen inspiratie heb, en om dan toch wat inspiratie te krijgen 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.