Een eind terug maakte ik met zoonlief een kunstwerk van klei op een tekening. Deze keer gingen we opnieuw aan de slag en maakten een flamingo sculptuur in klei.

Nog een flamingo?

Mijn mama die ook gek is op knutselen en flamingo’s wou ook graag een flamingo maken. We hadden ons oog laten vallen op een flamingo gemaakt van een kalebas. Alleen een kalebas vinden in de juiste vorm is niet eenvoudig, we maakten dus maar iets gelijkaardigs in luchtdrogende klei. Ik deel graag met jullie hoe we dat aangepakt hebben.

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk?

 • Prik een rietje in de grote styropor bal en bevestig de kleine styropr bal aan de andere kant van het rietje.
 • Omwikkel de ballen en het rietje met zilverpapier en maak zo de vorm van je flamingo. Met zilverpapier geef je ook de bek van je flamingo vorm.
  Dit doe je om verschillende redenen:
  • Je verbruikt straks minder klei
  • Je kunstwerk is minder zwaar
 • Eenmaal de vorm ok is kan je het geheel afwerken door er een dikke laag klei aan vast te maken. Strijk het mooi glad met water en laat aan de lucht drogen. Dit kan best een weekje duren.
 • Als je werkje mooi droog is, lijkt het vast meer op een zwaan dan op een flamingo. Dat is geen probleem, een laagje verf brengt daar zeker verandering in.
 • Schilder je flamingo zoals je zelf graag wil. Mijn mama houdt van meer details en werkte daarom ook vleugels uit, ik hou meer van strak en deed dat niet.

Deze flamingo is eenvoudig om te maken, je hoeft niet te zoeken naar de perfecte kalebas. Ik denk dat het eenvoudig genoeg is voor kinderen om deze ook zelf te laten maken. Misschien een vrolijke lente of zomer knutsel voor in de klas?

Give away

Wil je zelf ook creatief aan de slag met klei, styropor of liever iets anders? Waag dan alvast je kans om een leuk creatief pakket te winnen. Ik mag van GigaCrea namelijk een tegoedbon van 25 euro verloten onder de volgers.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder of op facebook of op instagram weten welk materiaal je zou kiezen bij GigaCrea en wat je ermee wil maken.

Daarnaast krijg je een extra winkans als je:

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Deelnemen kan tot en met 28 mei 2022. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussie gevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.