Graphic novels zijn ideale boeken om kinderen aan het lezen te krijgen. Het zijn eigenlijk stripverhalen met het karakter van een leesboek en vaak komen ze in series. Spoken op stap, het derde boek van de serie Het spookt op nummer 113 is ook zo’n leuke graphic novel.

Het spookt op nummer 113

Elliot is met zijn ouders verhuist naar de Jammerstraat 113 in Fraaihuyzen. Zijn ouders zijn altijd druk druk druk waardoor Elliot veel tijd alleen moet doorbrengen. Of ja, alleen?

Elliot komt erachter dat het spookt in zijn nieuwe huis (hoe kon dat ook anders, iedereen in de buurt loopt er wel met een reden in een boog voorbij). Hij sluit vriendschap met zijn geestige en gekke huisgenoten en is zo niet meer alleen.

Spoken op stap

Op een ochtend blijkt Elliot verdwenen te zijn. Zijn ouders zijn op zakenreis, maar zijn spookvrienden zijn doodongerust en besluiten op onderzoek te gaan.

Maar… het is al eeuwen geleden dat ze nog eens buiten het huis zijn geweest. En alsof het zoeken naar Elliot nog niet moeilijk genoeg is, ontdekken ze dat ze niet de enige spoken in de stad zijn… en naast die spoken, zijn er ook nog eens spokenjagers in de stad.

Weer een spannend verhaal in een leuke boekenreeks. De verhalen kan je perfect los van elkaar lezen, dus je hoeft het eerste en tweede boek niet gelezen te hebben om mee te kunnen.

Ook zin gekregen in een spannend spookverhaal? Koop dan ook het derde deel van het spookt om nummer 113

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.