Daar zat ik dan, achter mijn computer, te staren op een leeg scherm. Inspiratieloos, mijn woorden waren zoek. Net nu ik beloofd had om co-host te zijn voor de crea-cross van Kreanimo, bmellow en mama duizenpoot onder het thema gedichten.

Gedichten

Gedichten, de niche waarin ik ooit begonnen ben. Eigenlijk ben ik zelfs beginnen bloggen omdat ik even de woorden niet vond om hetgeen ik voelde en wilde vertellen in een versje te gieten. Van het een kwam het ander, het dichten minderde en het schrijven groeide verder uit. Ik dicht af en toe nog hoor alleen deel ik dit nu iets minder vaak.

Ik heb dankzij het dichten mijn creatieve drive teruggevonden. Ik wou bijpassende plaatjes, en zo ging de bal aan het rollen en begon ik terug (net als toen ik kind was) vaker te knutselen.

Soms denk ik terug aan de periode waarin ik vooral versjes schreef en hoe graag ik dit soms weer zou willen doen. Dan wou ik zo graag, zoals nu, dat de inspiratie er altijd was en de emotie zo op mijn blad getoverd kon worden. Helaas.

… Plots valt het me te binnen, misschien moeten de woorden niet komen tot bij mij maar kan ik bestaande woorden gebruiken. Waarom geen stiftgedicht maken?

WoordenOpPapier

Stiftgedicht 

Een gedicht of tekst dat ontstaat door in een bestaande tekst woorden weg te strepen is een stiftgedicht.

Komt eigenlijk nog goed uit dat ik nog een boek liggen had dat ik toch nooit zou gaan lezen. Met een potlood, een zwarte stift en wat zwarte verf ga ik aan de slag.

Ik blader door het boek, scannend, op zoek naar woorden die me raken en omcirkel ze met potlood. Eenmaal ik een woord heb, of een tekst, die me enigzins ok lijkt, ga ik aan de slag met de zwarte stift en de verf.

Spel

Eigenlijk is het een heel andere manier van omgaan met woorden, maar het werkt ook best wel ontspannend. Wat het extra leuk maakt is dat het veel minder moeite kost dan schrijven, de woorden zijn er al, je hebt ze gewoon te kiezen en dan kan je gaan kleuren. Iedereen kan het en je hebt heus niet veel nodig, een oud boek, een krant, tijdschrift. Wil je eens gek doen, neem dan misschien zelfs een reclamefolder, wie weet wat je dan tevoorschijn tovert.

Liefde

Linkparty

Wil je nog meer inspiratie rond gedichten, bekijk dan zeker de posts van de andere deelnemers.

Op de website van Kreanimo vind je nog meer informatie over de creacross van deze week.

Heb je zelf leuke ideetjes om te delen, dan kan dit perfect via de linkparty, ook als het niet in het thema van deze week past. De voorwaarde is dat de link niet ouder dan een maand is.

Inlinkz Link Party

10 Replies to “Stiftgedicht, wanneer de inspiratie even zoek is

  1. Pingback: Creatieve linkparty crea-cross - week 5 - Kreanimo
  2. Pingback: Gedicht op canvas. DIY jouw favo quote, songtekst of gedicht.
  3. Ik vind het een superleuk idee, had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord! Maar wat me opvalt is dat je vooral optimistische en lieve woorden uitkiest en dat zegt ook veel over jou! 🙂
    Liefs,
    Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.