Story stones zijn simpelweg stenen die je kunt vinden op het strand, langs de weg, … maar je kan ze uiteraard ook kopen.  Op elke steen staat een tekening, dit kan een ventje zijn, een dier of gewoon een object zoals een schip. Tegenwoordig kun je deze kopen op van die DIY shops zoals etsy, maar ze zijn ook makkelijk zelf te maken en dat is wat wij gedaan hebben.

Story stones dieren

Wat kun je met story stones aanvangen

Allemaal wel leuk zo’n steen met een prentje op, maar wat kun je er nu mee?

 •        Je kan ze gebruiken om een verhaal op te bouwen vb. door elk om beurt een steen te kiezen en een verhaal te creëren
 •        Je kan ze gebruiken om creatief te spelen door te ze gebruiken in combinatie met ander speelgoed of tekeningen.
 •        Je kan ze gebruiken om te sorteren door – afhankelijk van welke stenen je allemaal hebt – alle dieren samen te leggen, op basis van kleur …

Met andere woorden, je kan er 1001 dingen mee doen. Ik denk dat ik zelfs nog niet eens alle mogelijkheden heb opgelijst. Eigenlijk bestaat er geen enkele foute manier om met story stones te spelen, dat maakt het net extra leuk.

Benodigdheden

 • Stenen (liefst plat en glad)
 • Potlood
 • Gom
 • Acryl verf
 • Permanent marker

Hoe ik ze maakte

 1. Teken eerst met potlood de tekeningen op de steen. Dit doe je best eerst omdat je het nog kan weggommen indien het mislukt.
 2. Schilder de tekeningen in met acryl verf. Dit hoeft heus niet de duurste te zijn, wij deden het met de verf uit de action en dit lukte perfect.
 3. Omlijn je tekeningen nog eens met permanent marker. Dit geeft een mooi afgewerkt resultaat.
 4. Op het einde kun je nog opteren om de steentjes te vernissen om de verf langer te houden. Hoe dan ook opletten dat ze niet in de mond van de kindjes gaan bij het spelen.

Andere mogelijkheden

Er bestaan uiteraard ook nog manieren om story stones te maken. Dus ook wanneer je onzeker bent over je eigen tekentalent, is het mogelijk om zelf heel mooie story stones te maken.

 • Hoeft het voor jou niet kleurrijk te zijn, kan je perfect met een permanent marker tekenen.
 • Tekeningen printen of uit boekjes knippen en erop kleven kan ook perfect
 • Tekeningen van op servietten of textiel kleven is ook een veelgebruikte techniek

Als geschenk

Story stones zijn ook heel erg leuk om als geschenk te geven. Dan kan je er een leuk zakje of doosje bij ontwerpen. Zelf gaf ik dit al geschenk aan een pas bevallen mama maar ook al eens aan een 2 en 3 jarige.

Give away

Give away on the road

Ik geef een zelfgemaakt setje story stones weg in het thema “on the road”. Wat kan je doen om een kans te maken op deze set:

 1. Laat in een reactie weten voor wie je dit zou willen winnen
 2. Optioneel: Tag iemand anders onder het bericht die dit ook heel leuk zou vinden
Deelnemen kan tot en met 15 september 2017. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend op site en/of via social media, hierbij gebruik ik enkel de naam van de deelnemer. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *