Pasen, een leuk feest voor kinderen, gekenmerkt door de paashaas en chocolade eieren. Al weet ik eigenlijk niet echt waar dat vandaan komt. Eigenlijk is Pasen een katholieke feestdag die vooral draait rond de herrijzenis van Jezus, maar daar gaat het vandaag dus niet over. Wel over die chocolade eieren, waar er altijd te veel van blijken te zijn en hoe ik dat dit jaar op een leuke manier anders wil aanpakken.

Chocolade voor pasen

De voorbije jaren bleek dat chocolade eieren zoeken en krijgen met Pasen erg leuk is (ja duuh). Zoonlief kreeg er van ons, van oma, van meter, van peter, op school … ook papa en mama kregen op verschillende plaatsen van die lekkere eitjes.

Paaseitjes

Ja, dat is best leuk en al zeker lekker, ware het niet dat deze grote hoeveelheden chocolade bij ons soms maanden in de kast blijven liggen omdat wij nu eenmaal niet zo’n grote hoeveelheden chocolade en andere snoep eten. Het gevolg is dan, net als bij sinterklaas (link) trouwens, dat we na enkele maanden heel wat van dat snoepgoed de vuilbak in moeten gooien. Dat is zonde natuurlijk en daar wil ik dit jaar verandering in brengen.

Door meer chocolade te eten? Neen, absoluut niet, want ik ben erg mijn best aan het doen om minder te snoepen en minder suikers te eten.

Hoe dan wel?

Als papa en mama al beslissen om minder chocolade te geven, dan is er al een klein deeltje van de hoeveelheid chocolade die niet moet opgegeten worden of lang blijft liggen. Ok, hij krijgt wel iets, van die kinder eitjes, want dat vind hij gewoon super leuk!

En voor de rest, geven we hem extra geschenkjes die hij mag gaan zoeken in plaats van al dat snoepgoed. Dit jaar is dat een vriendenboek (want dat vraagt hij al een eindje) en een gepersonaliseerd geschenk. Want geef nu toe, chocolade krijgt iedereen maar een gepersonaliseerd geschenk, dat is gewoon de max!

Gepersonaliseerd geschenk

Dat ik fan ben van foto’s stop ik niet onder stoelen of banken, ik schreef in het verleden al over de leuke fotoboeken van smartphoto en ik koop er elk jaar bij. Ik spaar ook al een ganse periode smartbonuspunten voor leuke kortingen. Dat ik nu ook dit keer ook een paasgeschenk mocht kiezen, maakte me heel erg blij.

Deze keer geen fotoboek of prints in a box, maar wel een kinderpuzzel. Zoonlief puzzelt namelijk erg graag. Wat dacht je van een fotopuzzel met een tekening van mama op? Persoonlijker kan niet, toch? Wat het nog leuker maakt is dat het een erg degelijke puzzel is in heel stevige kwaliteit, zelfs beter dan wat je in de winkel koopt voor kinderen.

Puzzel

Ok, we bestelden er ook nog een mooie brooddoos bij, daar kunnen we alvast een deel van die chocolade die hij toch kreeg voor pasen in opbergen. Achteraf kan deze ook nog gebruikt worden om mee te nemen naar school of op kamp. Ook hier maakte ik een persoonlijke tekening bij, gebaseerd op een deuntje die ik vaak zong toen hij nog kleiner was “Bravoterhammen en snoepedozen, snoepedozen, snoepedozen. Bravoterhammen en snoepedozen, jij bent mijn liefste vriend.”

Bravoterhammen

Wil je toch nog iets leuks knutselen voor chocolade, bekijk dan zeker deze glazen potjes voor pasen eens.

Wat vinden jullie van mijn creaties? Zin om zelf ook aan de slag te gaan?

Win

Ideaal want dankzij  Smartphoto mag ik ook iemand van jullie ook blij maken, ik mag namelijk een shoptegoed van maar liefst 25 euro wegschenken.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op instagram weten dat je meedoet, stiekem zou ik het ook wel leuk vinden te weten wat je graag zou kopen, maar dit is geen must.

Daarnaast zou ik het leuk vinden (niet verplicht) als je:

Deelnemen kan tot en met 6 mei 2019. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd. 
*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

18 Replies to “Pasen vieren met minder chocolade + winactie

 1. leuk zeg, gepersonaliseerde dingetjes zijn altijd leuk!! het is wel heel moeilijk om een keuze te maken maar ik denk dat het een vaasje of bloempotje wordt voor moederdag!!

 2. Wat zijn er veel mogelijkheden! Een t-shirt of broodtrommel lijkt me erg leuk daarom loot ik graag mee.

 3. Ik doe graag mee via FB. Ik denk dat ik zou gaan voor de drinkfles. Onze zoon gaat bijna naar school dus superhandig met zijn eigen naam erop!

  1. Leuke actie weer. Mijn zoontje heeft allergieën en zit net op school. Pas was zijn drinkbeker verwisseld met een ander kindje. Ik zou graag een broodtrommel en beker met zijn foto er op bestellen zodat het goed herkenbaar is. En de kleine man vindt dat ook prachtig natuurlijk!

 4. Wat leuk zeg. Erg creatief!
  Ik zou met dit tegoed een kussen laten bedrukken met een foto van het hondje van mijn mantelzorgster en haar deze kado geven.

 5. Wat super leuk en creatief. Ik had binnen 48 uur mijn mobiele telefoon gesloopt. De achterkant zit vol barsten. Met een mooi hoesje zie je er niets van dus ik zou een mooi hoesje laten bedrukken !!!

 6. Ik zo zeker ook een puzzel bestellen met een foto van ons erop, want mijn peuter puzzelt enorm graag. Maar ook zou ik mooie afdrukken bestellen om aan de muur te hangen. We zijn pas verhuisd en de muren zijn nog ontzettend kaal!

 7. Ik zou het nu nog niet weten wat ik zou kopen, maar de ideeën zullen dan wel komen als ik gewonnen heb.

 8. Ontzettend leuk, de kinderen puzzelen graag dus dat zou ik erg leuk vinden om aan te schaffen… zo een persoonlijke puzzel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.