Een periode terug schreef ik een gedichtenbundel, “gewoon mijn zoon”. Zoals de titel zegt,  geïnspireerd door mijn zoon en onze momentjes samen. Ik heb die ook een paar keer laten drukken voor vrienden en familie. Veel mensen herkenden zich er wel in, maar het is vooral een mooi aandenken voor ons gezinnetje.

Gedichtenbundel

Soms heb ik nog wel eens van die inspiratievolle momenten (helaas wel minder dan vroeger). Toch slaagde ik erin om weer 50 versjes in een nieuwe bundel samen te voegen. Deze nieuwe gedichtenbundel is gekend als “die koter wordt steeds groter”. Eigenlijk is de pdf van deze bundel heel lang op mijn computer blijven staan  en wou ik er niets mee doen, behalve sparen als herinnering.

Een echte gedichtenbundel

Nu, een ganse periode later, heb ik me bedacht. Ik wil meer! Ik wil dan toch ook heel graag mijn nieuwe boekje in het echt kunnen vasthouden. Toen kwam studentendrukwerk in the picture. Zij boden me de kans om mijn wens werkelijkheid te laten worden en een eerste exemplaar van mijn tweede gedichtenbundel te ontvangen. Je begrijpt wel dat ik deze kans dan ook niet kon laten liggen en dan ook met twee handen aangreep.

Ik moest hiervoor eerst mijn boek printklaar krijgen in het juiste formaat. Initieel maakte ik een document met de cover en eentje met de tekst, deze moest ik dus gaan samenvoegen. Daarna was het vooral kiezen geblazen. De keuze vond ik persoonlijk wel moeilijk want scriptie, reader, eindwerk, syllabus … alles leek gewoon hetzelfde te zijn.

Veiligheidshalve koos ik dus voor boek, in the end is het wel nog steeds een boek dat ik schreef, toch?

Ik wil nog meer

Nu ik mijn gedichtenbundel heb, ben ik alvast super blij, ook al heb ik niet alles goed nagelezen en staat er nog “lorum ipsum” in mijn voorwoord (stom stom stom). Het enige jammere aan het boekje is dat je het niet zo kan insturen dat er ook een bedrukte rand is aan de cover.

Ik denk er wel aan om  nog een paar boekjes extra te laten drukken bij hen voor zowel mijn ouders als de ouders van mijn man. Deze zal ik dan wel zonder lorum ipsum drukken. Zij zullen dit vast wel appreciëren.

Ergens hoop ik misschien dat ik ooit ook anderen kan blij maken met mijn boekje. Stiekem droom ik ervan om het boekje op de markt te brengen, maar dan wel volgens mijn wensen. Ik wil voorbeeld niet toegeven en drukken met een zachte kaft of andere tekeningen.

Zou dat iets zijn?  Of vergaloppeer ik me een beetje?

One Reply to “Die koter wordt steeds groter, een tweede gedichtenbundel”

  1. Wat een leuk boekje.
    Ik ben gek op gedichtenbundeltjes .
    Ik zou het zeker op de markt brengen, want er zullen vast meer mensen zijn die dit mooi vinden en willen kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.