Ik ben zo’n mama die zich erg vastklampt aan de kleine momenten. Of dat nu is wie ik ben of omwille van de zaken die ik heb meegemaakt, ik wil al die momenten bijhouden. Daarom was ik al eventjes aan het uitkijken naar een leuk boekje om de leukste uitspraken neer te pennen. Soms lukt het me om er een tekstje van te schrijven zoals tauto, kakakoeken of barkeju, maar als ik heel eerlijk ben, heb ik niet de inspiratie om van elk gek woord of elke leuke opmerking een versje te schrijven.

Ik hou van simplicity en een minimalistische stijl. Het hoeft allemaal zo druk niet te zijn, kleurrijk is een pluspunt maar geen must, vooral niet teveel poetspats en voldoende ruimte om de woordjes neer te schrijven met hun betekenis, maar ook ruimte voor een quote of een klein vertellementje.

Kinderpraat

Zo kreeg ik van sofie van mamaabc een kinderpraat boekje toegestuurd van haar collectie. Deze druk was niet zo goed gelukt waardoor het papier iets te dun was uitgevallen had ze laten weten.

Ik was dolenthousiast toen ik het boekje in de bus kreeg, ik had al zoveel ideetjes om neer te schrijven! Het boekje was mooi verpakt in een stevige folie en er zat zo’n keilief kaartje bij.

De stijl is zoals ik zocht eerder minimalistisch en strak, zwart wit maar dat stoorde niet. Eigenlijk vond ik het papier helemaal niet te dun, het was niet super dik maar voldoende voor het doel. Dus mocht je er eentje kopen, dan ben ik overtuigd dat dit zeker dik in orde is!

De bladzijden met de “eerste woordjes” heb ik moeten overslaan, dat stukje is voor mij helaas al gepasseerd al weet ik best wel nog wat zijn eerste twee woordjes waren: Kijk en tauto. Misschien dat ik ze nog neerschrijf, maar de leeftijd die hij toen had, dat weet ik niet meer jammergenoeg.

Eerste woordjes

Het volgende rubriekje “leuke woordenschat”, dat was nu precies wat ik zocht en nodig had! Snel beginnen krabbelen dan maar. Die vele ideetjes die ik had, leken niets in verhouding met de ruimte die ik nog over heb in mijn boekje. Ideaal, dan weet ik dat er nog veel van die woorden bij kunnen komen, wohoo! Persoonlijk vind ik de leeftijd en de naam van het kind hier overbodig, al kan ik me wel voorstellen dat een mama met meerdere kindjes alles in 1 boekje wil verzamelen. Dan is dit natuurlijk wel erg handig.

De laatste rubriek “Kinderpraat” was het meest uitgebreid, deze omvat vakjes in verschillende afmetingen waarin je een leuke quote of een kort verhaaltje kwijt kan. Hier vind ik het vooral erg fijn dat er voldoende bladzijden zijn om over de jaren heen op te vullen. Ik hoor van vrienden dat niet enkel erg jonge kinderen leuke uitspraken doen.

Kinderpraat

Algemene indruk

Ik verneem van mensen uit mijn omgeving dat ze het jammer vinden dat ze niet alle leuke uitspraken van hun kinderen hebben neergepend en dat die leuke kleine herinneringen toch wel wat vervagen. Daarom, “Kinderpraat” is een must-have boekje om de leuke woordjes en uitspraken van je kindje bij te houden. Ik ben blij dat ik er vroeg bij ben, al merk ik nu ook dat ik reeds laat ben, er zijn namelijk al stukjes die ik niet meer kan opvullen.

Ik zal het boekje vast en zeker nog eens kopen als kraamgeschenk voor iemand die net mama of papa geworden is, dit heeft zeker een meerwaarde. 

Hoe houden jullie de kleine momentjes van je kindjes bij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.