Ik ging samen met mijn kleine man aan het schilderen, dit heeft me heel wat meer bijgebracht dan gewoon leuke creaties, ik leerde ook een beetje loslaten.

Onlangs kreeg ik van een vriendin een foto door van een kaartjes creatie die ze maakte met haar dochter op ‘tover’ aquarel papier. Het idee leek me zo leuk en simpel dat ik meteen naar de action trok om ook een setje van dat papier te kopen. Ik vond de kaartjes niet, maar wel een alternatief, geen kaartjes maar een klein blokje met leuke figuren en quotes.

De dag nadien ben ik meteen met mijn kleine man aan het schilderen gegaan, iets wat me meer heeft bijgebracht dan leuke creaties. Het schilderen van die kaartjes is namelijk poepsimpel eens je weet dat je voldoende verf moet nemen en niet teveel water, vandaar dus ook ideaal om met een kleuter te gaan doen. Je hebt ook absoluut geen dure aquarel verf nodig, zo’n goedkoop bakje waterverf volstaat en is net zo leuk.

Wat heeft het me dan meer bijgebracht?

Het klinkt simpel, je neemt wat water, wat verf en gooit het op een blaadje et voila een mooie creatie komt tevoorschijn. Dat is het ook, alleen … als volwassene zijn we blijkbaar zo onzeker geworden dat we niet zomaar die verf op dat blaadje smeren, wat een kindje wel doet.

Dat is me meteen ook opgevallen, ik had een idee voor ik aan een blaadje begon vb. het volledige blaadje in 1 kleurtje schilderen. Mijn zoon nam gewoon wat verf en begon te kliederen. Raar maar waar, zijn resultaat was echt veel mooier en kleurrijker dan dat van mij.

Bij een volgende poging had ik me voorgenomen om met meer kleurtjes te werken, net als hem. Ook dit viel niet zo goed uit, doordat het geforceerd was, vloeiden de kleurtjes niet zo mooi in elkaar over.

Uiteindelijk begon ik te kliederen, gaf ik mijn blad aan hem om mijn creatie te bewerken. Dit is iets wat voor mij moeilijk valt, zomaar de controle overgeven. Via deze kunstwerkjes is gebleken dat de controle loslaten in vertrouwen zorgt voor mooie resultaten. Misschien moet ik dit in een groter kader ook wel eens proberen?

schilderwerkjes

Wil je ook aan de slag gaan?

Wil je zelf ook aan de slag gaan met schilderen, om iets nieuws te ontdekken of gewoon om iets leuks te creëren op een simpele manier? Hieronder geef ik je nog de shoplog door en enkele tips.

Shoplog:

  • Aquarel blok action met folie-tekeningen
  • Waterverf

Tips:

  • Gebruik voldoende verf zodat het goed dekt
  • Gebruik niet teveel water anders gaat het papier korrelen
  • Als je klaar bent, wrijf de folie op met keukenpapier zodat de verfdeeltjes loskomen, zo is het resultaat mooier

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.