Als een serie steeds maar doorgaat, zou je denken dat het beu begint te worden maar Dog man blijft een hit. Alle honds aan dek is het elfde (en hopelijk niet het laatste) deel van deze te gekke reeks.

Alle honds aan dek

In alle honds aan dek probeert baas de verpleegsterdame te versieren en wil Karel zijn leven en zijn laboratorium heropbouwen.

Biggie plant zijn ontsnapping uit de minibak en hoopt hij wraak te nemen op al zijn vijanden. Dat de andere vlooien liever vriendelijk willen zijn helpt niet echt voor zijn plan, gelukkig is Stinkie er.

Wanneer Biggie een vliegende duikboot met krimp en groei machine in handen krijgt, lijkt het geluk zijn richting uit te komen. Slagen onze helden er weer in om hem tegen te houden of loopt het deze keer echt fout af?

Onze mening

Dit nieuwe boek in de reeks was alweer snel uitgelezen hier in huis. De Dogman boeken worden hier altijd voorgenomen door zoonlief, ze blijven een echte hit. Hij vond alle honds aan dek één van de betere boeken in de reeks, maar niet de beste.

Zelf vond ik dat er veel bladzijden waren zonder tekst, misschien was het bij de vorige boeken ook zo. Dan is het me alvast minder opgevallen. Het nieuwe liedje van de vriendelijke vrienden blijft wel hangen: Vriendjes hier, vriendjes daar (op het ritme van jingle bells). Nu heb je het vast ook zitten …

Het boek is niet alleen leuk om te lezen maar kaart ook een aantal actuele onderwerpen aan zoals hoe snel fake news ontstaat en zaken uit context getrokken kunnen worden. Ik denk dat de (absurde) creativiteit van Dav Pilkey menig kind aan het lezen (en tekenen) kan krijgen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.