Dit jaar besloten we om zelfgemaakte popcorn te trakteren, maar naast een lekkere popcorn traktatie vind ik ook de presentatie belangrijk. We kozen ervoor om de popcorn te presenteren op een zelfgemaakt oldschool vintage verkoop dienblad.

Verkoop dienblad

Het idee om zo’n dienblad te maken, kwam omdat mijn man een stevige lage doos mee terug had gebracht van de supermarkt. Ik kreeg meteen een ingeving om de popcorn traktatie leuk te presenteren.

Menig filmliefhebber heeft dit ooit al gezien in films: een dienblad die verkopers rond hun nek dragen om snacks te verkopen. In oude films zag je dit vaak wel eens in een bioscoop, maar ook op tv-honkbalwedstrijden is dit wel een dingetje. Het leek me een leuke manier om de popcorn zo te presteren.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk

  • Knip 3 lange stukken macrame touw af
  • Knoop elk stuk touw in een grote cirkel vast, zodat je een grote lus hebt eigenlijk.
  • Haal de touwen door de kartonnen doos aan de zijkant onderaan tegen de bodem . Ik had het geluk dat de doos bij mij inkepingen had, maar je kan ook zelf de inkepingen maken natuurlijk
Haal de touwen door de doos
  • Hang de touwen even over je schouders zodat je ze goed kunt positioneren en bind ze vervolgens samen met macramelint. Dit kan je doen door het lint er meerdere malen omheen te draaien
  • Knip de popcorn bakjes doormidden
  • Kleef de halve bakjes op de hoeken van de kartonnen doos
  • Maak in papier een tekst om op je verkoop dienblad te kleven. Deze kan je digitaal uitwerken en snijden met de cricut joy (zoals ik deed) of zelf tekenen en knippen met een schaar.
    Ik koos ervoor om in de stijl van de popcorn bakjes die ik had in 2 kleuren te werken rood en geel, maar dit kan ook perfect in 1 kleur. Het is maar wat je leuk vind en welke bakjes je hebt natuurlijk.
  • Kleef de tekst op de voorzijde van de doos.

Eenmaal de doos klaar is kan je deze om je schouders (of die van je kind) heen hangen. Je merkt dat dit wat kan ‘zakken’, wat zeker voor een kind niet helemaal comfortabel is. Daarom besloot ik met een lintje deze achteraan vast te hangen. Een beetje hulp is hier wel aangewezen om het vast en terug los te krijgen.

Doos vastmaken met lint op de rug

Poporn traktatie

Wij maakten zelf popcorn met onze popcorn maker en verdeelden deze in afsluitbare tasjes (zo blijven ze nog lekker knapperig). Je kan natuurlijk ookkleine zakjes popcorn kopen. Om de volledige bioscoop-ervaring te geven, besloten we ook een drankje te voorzien voor elk kindje.

Popcorn Verkoop Dienblad

De klas was alvast heel blij met hun popcorn traktatie.

Interesse in meer creatieve ideetjes? Ik deel ze graag met jullie in mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.