In het gedrag van je kind ontmoet je jezelf, dit is waar dit boek over gaat. Het kind spiegelt dat wat er niet mag zijn. Daardoor lopen veel ouders tijdens de opvoeding onbewust aan wat ze zelf als kind hebben ervaren. Kinderen hebben de kracht om je een spiegel voor te houden en je te raken op jouw pijnpunten.

Doorbreek de Cirkel

Doorbreek de cirkel van Miloe van Beek biedt je een klein beetje meer kennis over familiesystemen. Ze wisselt in dit boek haar persoonlijke ervaringen af met interviews die ze had met verschillende experten.

Ze heeft ervaren dat familie opstellingen haar geholpen hebben om te merken wat er speelde en hoezeer we gevormd worden door ons verleden. Meer hierover vind je in haar eerste boek Daar praten wij niet over. Worstelingen komen zich van generatie op generatie op een of andere manier terug tot iemand het hef in handen neemt en die cirkel doorbreekt.

Het boek Doorbreek de cirkel is een uitnodiging om anders te kijken naar waar je vastloopt in de opvoeding en dit vanuit jezelf probeert op te lossen. Wie weet spiegelt je kind wel iets wat je nog meegenomen hebt van vroeger.

Koop het boek Doorbreek de cirkel, ook verkrijgbaar bij de locale boekhandels.

Familie opstellingen

Zelf heb ik ook al een tweetal familie opstellingen gedaan waardoor ik een klein beetje inzicht verworven heb op dingen waar ik tegenaan liep.

Vaak zijn er onderliggende verhoudingen verstoort in een familiesysteem waardoor je vast lijkt te lopen. Deze verhoudingen kunnen plots getriggerd worden en voelbaar worden. Een opstelling maakt inzicht hierin mogelijk, je krijgt een andere kijk op de situatie die je helpt om vanzelf oplossingen te zien.

Onderzoeken wie je zelf bent helpt om onbewuste patronen aan de oppervlakte te brengen en ze te doorbreken. Je verwerkt enerzijds wat je zelf niet kreeg en nodig had als kind en anderzijds kan je beter zien wat je eigen kinderen nodig hebben of waarom ze jou zo hard triggeren. Dit inzicht kan je helpen om dingen anders te doen en een leukere opvoeder te worden.

Op zoek naar meer opvoedinspiratie, neem dan snel een kijkje in het rubriekje opvoeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.