Alle wensen van de wereld is een mooie gedichtenbundel voor jong en oud over grote maar ook over kleine, fijne en moeilijke dingen, … met mooie illustraties die de gedichten nog meer emotie geven.

Rian Visser

Ik leerde Rian Visser als schijfster kennen door de boeken van Blitz! Een mooie serie voor beginnende lezers. Daarnaast heeft ze nog heel wat ander materiaal in haar portfolio van voorleesboeken tot informatieve boeken.

Zelf ben ik gek van gedichten, zeker wanneer die gericht zijn naar kinderen. De titel van de bundel “Alle wensen van de wereld” sprak mij enorm aan.  Het boek werd dan ook beloond met een zilveren griffel in 2022 in de categorie Poezië.

Benieuwd? Koop het boek Alle wensen van de wereld

Alle wensen van de wereld

Wat dit boek zo bijzonder maakt is de samengang van de mooie gedichten gecombineerd met de mooie illustraties van Janneke Ipenburg. Deze illustraties zorgen dat de teksten veel meer binnenkomen zoals het bedoeld is.

Dit had ik persoonlijk heel erg met het gedicht “Mezelf”. Waarin ik even teruggeflitst werd naar mijn postpartum depressie, gelukkig had ik toen een babytje die nog niet zo goed besefte dat ik depressief was. Ik kan me voorstellen dat dit gedicht bij ouders die een depressie of burn-out hebben met grotere kinderen heel erg binnenkomt.

Mezelf

Ook de andere versjes in deze bundel doen je wegrdomen, nadenken, zetten aan tot verwonderen en zoveel meer. Gek toch wat korte tekstjes, versjes met een mens kunnen doen. Wil je na een drukke dag, wanneer je vast zit in de stress, even terug naar je gevoel, dan stel ik voor dat je even een versje leest om even terug bij je innerlijke zelf te komen.  

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.