Geuren hebben een enorme invloed op ons welbevinden. Een geur kan een herinnering of een bepaald gevoel oproepen. Een aroma kan ons ook mentaal ondersteunen. Wanneer we een geur waarnemen, is er een direct contact tussen de geurmoleculen en onze eigen receptoren in de neus. De boodschap van deze geurmoleculen wordt via de reukzenuwen direct naar het zenuwcentrum in onze hersenen gestuurd. Het inhaleren van aroma’s van etherische oliën heeft daarom een snel en intens en snel effect op ons.

Slaap zacht aroma roller

Ik maakte zelf een roller met deze ontspannende geuren en doopte die als de Slaap zacht roller, ideaal voor een goede nachtrust. Ik wou graag eens een roller maken om rustig in te slapen. Ik hou namelijk van rustgevende geuren voor ik ga slapen en merk dat zoonlief dat ook wel leuk vind, zo kwam de “droom zacht” roller met lavendel, ylang ylang en mandarijn tot stand.Ik maakte zelf een roller met deze ontspannende geuren en doopte die als de Slaap zacht roller, ideaal voor een goede nachtrust.

droom zacht roller

Lees ook: Dromenvanger maken met kinderen

Lavendel

Lavendel staat gekend als een rustgevende geur, maar dit is heus niet de enige eigenschap die toe te wijzen is aan het aroma. Lavendel is kalmerend, verzachtend, opbeurend en brengt de geest in balans. Spanning, depressie, slapeloosheid en stress kunnen uitstekend behandeld worden met lavendelolie.

De geur (en de plant) helpt om muggen te verjagen, een paar druppels in de kap van je kleintje, kan ook luizen op afstand houden.

Lavendelolie mag wel rechstreeks op de huid gebruikt worden zonder draagolie maar dan mag je de huid niet afdekken. Zelf vind ik het ook een heerlijke geur om in de stoomreiniger te doen, zo ruikt het hele huis lekker fris.

Ylang Ylang

Ylang Ylang, een van de geuren die voorkomt in Chanel nr 5, heeft een rustgevende werking en kan een harmonische werking hebben op het gemoed. De etherische olie is stresswerend en kan helpen bij het vinden van innerlijke rust. Deze olie schenkt vertrouwen en geborgenheid en helpt daardoor bij het loslaten van spanningen en stress.

Ylang Ylang is daarnaast ook koortswerend en verhoogd de weerstand. Het is in beperkte mate zelfs ontstekingsremmend.

Hoewel Ylang Ylang dus heel wat positieve effecten heeft, is het afgeraden deze te gebruiken tijdens de zwangerschap en bij kinderen onder de drie jaar.

Mandarijn

Mandarijn is een frisse geur die door velen gesmaakt wordt. De olie werkt algemeen kalmerend en is zuiverend voor de huid. Daanraast werkt de armomatische olie ontspannend bij kinderen die erg druk en nerveus zijn.

Het aroma geeft een geluksgevoel vooral aan kinderen en aan het kind dat in elk van ons huist. De olie helpt ons met dat innerlijk kind in contact te komen. Helpt om de zonnige kant van het leven te zien.

Ook hier geldt dat je de olie best niet gebruikt tijdens de zwangerschap.

Aroma

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk

  • Vul de roller met 5ml jojoba olie
  • Voeg 15 druppels etherische olie van lavendel toe
  • Voeg 8 druppels etherische olie van ylang ylang toe
  • Voeg 7 druppels etherische olie van mandarijn toe
  • Prik een gaatje in een capsule vitamine E en duw deze leeg in de roller
  • Vul de roller verder op met jojoba olie (ongeveer 4ml)
  • Doe de roller dicht en schud goed

De roller kan je dan op de polsen en in de hals aanbrengen voor een goede nachtrust. Wij zijn er alvast gek op en jullie?

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.