Een kok die een kinderboek schrijft, hoe gek klinkt dat? En toch, Jamie Oliver schreef zijn eerste kinderboek Billy en het reuzenavontuur. Wij waren super benieuwd en haalden het boek snel in huis.

Billy en het reuzenavontuur

Billy en zijn vrienden Anna, Mo en Gijs hebben een ingang ontdekt naar het verboden Woud van de watervallen. Het woud was omgeven door een hoge muur en er deden verhalen de ronde over vreemde gebeurtenissen daarbinnen. Een oude man waarschuwde altijd dat het daar niet veilig was.

Het Woud van de watervallen blijkt een volledig andere wereld te zijn waar het bruist van magie en allerlei voor ons onbekende wezens zoals sprankels. Ze besluiten de sprankels te helpen om het ritme in hun wereld terug te herstellen. Ook in hun eigen stad gebeuren er rare dingen: planten en dieren gaan dood.  

Billy Anna, Mo en Gijs verzamelen al hun moet en kennis om uit te zoeken wat er precies aan de hand is en komen zo terecht in een spannend en gevaarlijk avontuur.

Bekijk hier het inkijkexemplaar van Billy en het reuzenavontuur

Onze mening

Het boek sprak meteen aan door de mooie fantasierijke kaft en het verhaal moest zeker niet onder doen. Billy en het reuzenavontuur is een boek vol fantasie en magie die vraagt naar meer en leest vlot weg, afgezien dan van het sprankel-taaltje, die stukken lezen niet zo eenvoudig, al helemaal niet wanneer je voorleest.

Het is niet verrassend dat een verhaal van Jamie Oliver veel verwijzingen naar voeding bevat. Elke maaltijd werd heel uitgebreid en beeldend omschreven waardoor je best wel zin kreeg in iets lekkers. Alleen was het voor mij (maar eigenlijk ook voor het verhaal) niet echt nodig hier zoveel aandacht aan te besteden. Het zal sterker geweest zijn dan zichzelf denk ik dan. Mijn zoon, die ook gek is op eten en koken vond het wel fijn dat dit zo beeldend was.

Wij zijn alvast benieuwd naar deel 2 om te ontdekken hoe de avonturen van Billy en zijn vrienden verder gaan.

Boek bladzijde Billy's nieuwe avontuur wordt verwacht in 2024

Informatie

Billy en het reuzenavontuur – Jamie Oliver
Illustrator: Monica Armino
Vertaler: Tosca Menten
Uitgeverij: Kosmos Uitgevers
Pagina’s: 352 pagina’s, Hardcover
ISBN: 9789043929523 
Verschijningsdatum: Augustus 2023

Ook te koop bij de lokale boekhandel

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.