Lockdown 2020, mensen zitten meer binnen en lezen dus ook meer. Heel wat dertigers vragen zich af waarom Marc de Bel geen boeken meer schrijft voor hun kinderen, die boeken van Blinker waren (en zijn) gewoon fantastisch leuk.

Blinker en de Belleheks

Twaalf jaar nadat het laatste verhaal in de reeks uitgekomen is, verschijnt in 2020 dan ook een vijfde boek in de Blinker-reeks: Blinker en de bezemstaf van de Belleheks. In dit boek moet Nelle gered worden van een bende heksen nadat ze tijdens een dropping verdwalen en op een wiccafeestje belanden.

Koop jouw versie van Blinker en de bezemstaf van de Belleheks

Dat het nieuwe boek in de smaak valt, is vooral te merken aan vragen die binnenkomen van fans die op zoek zijn naar de oude Blinker boeken.

Uitgeverij Houtekiet en Marc de Bel brengen daarom in maart 2021 de eerste 2 delen uit de reeks opnieuw op de markt in een volledig herziene editie. Marc de Bel liet mij ook weten hoe hij zich hierbij voelt:

Bij het bekijken van de zetproeven van de schitterend opnieuw uitgebrachte eerste twee BLINKERboeken flitste ik mezelf zowaar dertig jaar terug in de tijd! Zalig, maar tegelijk ook confronterend…”

Toen ik de twee boeken in handen kreeg, voelde ik mij ook terug een kind. Inderdaad confronterend hoe snel te tijd gaat. Maar wat ben ik blij met mijn twee boeken, nu kan ik zoonlief kennis laten maken met twee van mijn favoriete boeken uit de kindertijd. s

Blinker en de bakfietsbioscoop

Ik herinner het me nog goed, op school waren we verplicht een boek te lezen voor een boekbespreking. We konden kiezen uit een aantal (dikke) boeken. Blinker en de bakfietsbioscoop was er een van. Ik had toen nog een hekel aan lezen, al helemaal wanneer het om dikke boeken ging.

BlinkerBakfiets

Gelukkig koos ik dit boek uit, het was spannend en las best wel vlot. Het blijft een klassieker maar toch nog steeds boeiend voor kinderen van nu ook. Wij zijn dus heel blij met de heruitgave, want dit betekent dat het boek terug in de winkelrekken te vinden is. En dat we niet moeten zoeken wanneer we het binnenkort aan zoonlief willen aanreiken.

Koop hier jouw versie van Blinker en de bakfietsbioscoop

Blinker en het BagBag-juweel 

Net als het eerste Blinker boek, werd dit boek ook verfilmt. Een film kan naar mijn gevoel niet tippen aan een boek (alvast niet sinds het moment dat ik wel graag lees).

BlinkerBagBag

Ook in dit boek gaat Blinker weer op avontuur met zijn vrienden. Het juweel wvan de overleden barones is onvindbaar. De vrienden willen het gaan zoeken maar zoals altijd zijn er wel kapers op de kust. Het is een spannend en hartverwarmend einde. De moeite om te lezen.

Koop hier jouw versie van Blinker en het BagBag-juweel

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.