Ik vind het altijd fijn om een gezonde maar leuke snack mee te geven naar school. Daarom versier ik wel eens wat er meegaat. Daarom deel ik 6 leuke pompoen snack tips om in het maandthema van de linkparty te blijven.

Pompoen mandarijntje

Mandarijntjes lenen zich heel goed om te versieren als pompoen. Dit kan je heel eenvoudig door met alcoholstift een halloween gezichtje te tekenen op de schil. Een andere manier is om de schil van de mandarijn te verwijderen en in het midden een stukje selder of komkommer te plaatsen.

Fruitsnoepjes

Fruitsnoepjes kan je maken met agaranta of agar agar. Het receptje schreef ik al eens uit bij de gezonde traktatie. Als vorm kan je (halve) rondes gebruiken waar je een groen stokje in prikt als steeltje voor de pompoen. Om de oranje kleur te verkrijgen kan je mango gebruiken of meloen en sinaasappel.

Oranje fruit snack potjes

Vul een doorzichtig potje met oranje fruit, denk aan mango, meloen, perzik of kaki. Teken op het potje een halloween gezichtje. Wat je ook kan doen is voorverpakt fruit kopen, je kan deze soms vinden in van die doorzichtige kommetjes. Dit leent zich perfect voor dit tussendoortje.

Fruitcocktail snack potjes in halloween thema
Fruitcocktailpotjes uit de supermarkt versier je in een handomdraai, zowel ikzelf als zoonlief tekenden wat halloweengezichtjes

Uitgeholde sinaasappel

Deze is wat lastiger om te maken maar wel leuk. Snij de bovenkant van een sinaasappel en hol deze uit. Snijd er een jack’o lantern gezichtje in en vul deze op met fruitsalade.

Uitgeholde sinaasappel jack'o lantern

Fruit in pompoenvormpjes

Ik gebruik vaak koekjesvormen om vormpjes te maken in het fruit, ideaal trouwens voor een gezonde snack. Dit is extra leuk om een bentobox te vullen. Zo heb ik ook een leuke koekjesprikker in de vorm van een pompoen, ideaal om pompoenfruitjes te maken, maar natuurlijk ook voor lekkere halloweenkoekjes.

Pompoen groentjes snack

Groentjes zijn ook leuk om mee te geven naar school voor de pauzes, het is een leuk alternatief voor fruit. Een kleine oranje paprika kan je ook snijden in een jack’o lantern, en een wortel kan je – mits wat precisie werk – perfect omvormen tot leuke mini pompoentjes.

Pompoen groenten snack

Variëren jullie soms wel eens in de snacks die mee gaan naar school?

Maakte je zelf ook iets binnen ons pompoen-thema, deel ze zeker in de linkparty, je vind deze terug onder de blog over pompoen slijm. Wie weet kan jij op het einde van de maand dan de creatieve linkparty badge plaatsen. Er worden verschillende badges uitgedeeld door onder meer Mama duizendpoot, MelDIY, Elsa R blogLinspiration en mezelf.

Op zoek naar meer recepten of inspiratie? Lees dan mijn foodartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.