Ik heb geen intentie om anders te gaan wonen, toch sprak het boek Anders wonen van Marleen Hartog me enorm aan. Meer zelfs, ik wist dat ik dit boek moest gaan lezen. “Niet omdat ik zelf ‘anders’ wil wonen, maar omdat ik ‘gewoon’ een positief boek vol levenslust en energie wil lezen!”

En ja die levenslust en energie vond ik wel zeker ook terug, zelfs al in het ontvangen van het pakje dat ook net anders was.

Wil ik nu anders wonen?

Ook na het lezen van dit boek denk ik er nog steeds niet aan om anders te gaan wonen. Heel eerlijk, veel van de ‘andere’ alternatieven zijn voor mij pure stress, kleine woningen, te druk, weinig luxe … brrr ik krijg er de kriebels van.

Het inspireert me wél om stappen te zetten en voor mezelf te durven kiezen (al weet ik nog niet wat dit precies betekent voor mij) . Dat is waar het boek voor mij echt over gaat!

Ik hoop dat ik dit idee kan meegeven aan mijn zoon zodat hij nooit iets anders zou doen dan zijn eigen hart te volgen, no matter what others think. Ik hoop hem dan op mijn manier leren wat Sharon aan haar zoon wil meegeven door anders te wonen “Dat het hem het zelfvertrouwen geeft om later ook zijn hart te volgen”.

AndersWonen

Waar gaat het boek dan over?

Ik vond in het boek zoveel terug van de dingen die me op vandaag bezig houden, quotes die van mezelf zouden kunnen komen, dat terwijl ik eigenlijk helemaal niet bezig ben met het thema van het boek.

Als je het mij vraagt gaat dit boek dan ook om zoveel meer dan gewoon maar anders wonen, iets veel belangrijkers. Het gaat om het lef te hebben “je eigen hart te volgen, ergens resoluut mee te stoppen en helemaal opnieuw te durven beginnen” of te “leven volgens je eigen verwachtingen” zoals de mensen in het boek zo mooi vertellen.

Conclusie

Het pakje was super leuk om te ontvangen, de geplooide vogel, het zakje thee en een super inspirerende bladwijzer met wat nu mijn lievelingsquote is “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

Jezelf zijn, en durven kiezen voor jezelf. Iets wat moeilijk is in deze maatschappij maar iets wat volgens de getuigenissen in het boek mogelijk is. Het is een boek die hoop biedt, mogelijkheden en kansen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.