Ook dit jaar was geen eenvoudig jaar voor leerkrachten. Corona bleef stokken tussen te wielen stoppen en bleven hard hun best doen. Niet alleen zorgden ze voor een bruisend jaar, ze verdienen zelf ook wel wat ontspanning. Daarom maakten we dit jaar bruisballen, een ontspannend geschenk na een bruisend schooljaar.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk

Ik baseerde me op het recept van de bruishartjes van I love Eco, alleen gebruikte ik meer van de ingredienten, Behalve dan van de mica; daar bleef ik het mespuntje behouden. Het is namelijk heel belangrijk om niet teveel mica te gebruiken. Mica is niet wateroplosbaar, het drijft in het bad en zorgt ervoor dat je wat glitter ziet. Wanneer je er dus teveel gebruikt, blijft er een aanslag achter op het bad (die je wel weerkrijgt met zo’n wondersponsje weet ik dankzij de creaties van mijn zus, ze wou wat donkerdere kleurtjes).

Wij maakten 3 porties van het mengel, telkens in een ander kleurtje met een van de geurtjes. Oranje werd mandarijn, blauw lavendel en groen ylang ylang. Deze werden dan in laagjes in de vormen aangebracht zodat we vrolijke en kleurrijke bruisballen kregen.

Bruisballen inpakken

Een zelf gemaakt geschenkje is nog leuker wanneer het ook mooi gepresenteerd wordt. Zoonlief heeft 5 pakjes bruisballen uit te delen (klasjuf, turnjuf, godsdienst juf en opvangjuffen). We verpakten deze in cellofaan zakjes en drukten een label om eraan vast te maken.

BruisbalKlaar

Download de template ‘Bedankt voor het bruisende schooljaar‘.

Voor de klasjuf werd een gedichtje ‘eerste leerjaar‘ geschreven. Dit werd nog eens voorgelezen door de zoon. Een andere creatieve klasmama had het idee om een filmpje te maken van kindjes die iets zeggen over de juf en dit te verwerken in een mooi geheel voor de juf. Hoe leuk is dat?!

Hebben jullie en geschenkje gemaakt voor de leerkrachten?

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.