Je eigen gezin maken met houten poppetjes, ook wel peg dolls genaamd, is super leuk. Je kan ze in een huisje zetten of in een mooi lijstje maar het is ook fantastisch om te geven als geschenk.

Linkparty

Ik haalde de inspiratie deze keer uit de creatieve linkparty met thema verf. Hier maakte Lindi een kerststal van houten poppetjes. Ik vond het super leuk geworden, helemaal anders van stijl dan de houten kerststal die ik vorig jaar maakte.

Kerststal

Het kleurrijke van haar creatie sprak mij enorm aan dat ik ook eens houten poppetjes wou gaan beschilderen met kleur. Als thema koos ik mijn gezin, maar je kan als geschenk ook perfect een ander gezin uitwerken, maakt het een super persoonlijk cadeautje. Ideaal bij een geboorte of een huwelijk.

Bij deze, Lindi, jij verdient volgens mij deze maand de badge van de creatieve link party.

LinspirationKerststal

Wat heb je nodig?

  • Peg dolls of houten poppetjes, ik kocht de mijne in de action
  • Tekenpotlood (en gom)
  • Acryl verf
  • Acryl stiften
  • Vernis
MakingOffHoutenpoppetjes

Hoe ga je te werk

  • Teken met potlood op je houten poppetje hoe deze eruit moet gaan zien. Gaat er iets mis? Geen probleem! Je kan het eenvoudig weggommen.
  • Je kan de verschillende vlakken van je poppetje gaan schilderen. Ik begin steeds aan het haar, voor de kleding begin ik met de lichtste kleuren, is het niet helemaal goed, dan dekt het donkere je foutjes terug.
  • Zelf maakte ik het gezichtje met een penseel en verf, maar dit lukt niet altijd heel goed. Acryl stiften lijken me hiervoor beter (maar deze heb ik momenteel niet in huis).
  • Wil je de houten poppetjes extra goed beschermen? Lak het gezinnetje dan af met een (matte) transparante vernis.
HoutenpoppetjesGezinNetKlaar

Hoe presenteren?

Momenteel staan de poppetjes bij ons gewoon op de kast, bij mijn planten. Ik denk eraan om ze ofwel onder een stolp te plaatsen of in te werken in een diep kadertje. Hebben jullie ideetjes voor me?

Benieuwd naar de favorieten van de collega’s? Neem dan zeker eens een kijkje op de kanalen van Mama duizendpootElsaRblog, MelDIY en Linspiration.

Volgende week komt er een nieuwe linkparty aan, deze keer met het thema ‘water’, dus bereid jullie maar al voor!

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.