Veel godsdiensten baseren zich voor hun tradities op een heilig boek. Voor het Christendom is dit de bijbel, het Jodendom de Thora en de Islam haalt dan weer inspiratie uit de Koran. Die boeken zijn vaak heel complex en lastig om te lezen, al helemaal voor kinderen. De buitengewone bijbel brengt een aantal bijbelverhalen alvast op een luchtigere manier.

Buitengewoon

Buitengewoon is deze bij bijbel zeker. De zijn anders geschreven, met minder moeilijke woorden, korte eenvoudige zinnen en soms wel eens met een grapje. Daarnaast is het boek heel erg versiert met allerhande tekeningen die de verhalen kracht bijbrengen (bijvoorbeeld een klokje naast het woord tijd) en gekke lettertypes. De tekeningen zijn nog blanco dus je kan er zelfs in kleuren, vinden alle kinderen leuk. Niet?

BijbelKleuren

Wat mij persoonlijk tijdens het lezen erg stoorde is het feit dat de verhalen niet aangepast zijn aan de huidige tijd. Zo staat er bijvoorbeeld in het verhaal van Adam en Eva: “Vrouw, het zal pijn doen om kinderen te krijgen en je man zal de baas zijn over je”. Wanneer je een geloofsboek moderniseert verwacht ik dat niet enkel de verhalen luchtiger zijn, maar dat ze ook wat meer aansluiten bij hoe de wereld zou moeten zijn. Ook dit is een boodschap dat we met zijn allen dienen mee te geven aan onze kinderen.

Wanneer je je kinderen wel iets over de bijbel wilt bij brengen, is dit een leuk boek. Omdat er op een speelse manier wordt verteld wat er in de gewone bijbel ook staat. Alleen is het makkelijker te lezen. Ook wanneer je je kinderen niet noodzakelij iets over de bijbel wil meegeven maar wel over (verschillende) religie(s), is het een aanrader.

Eigenlijk zou er een gelijkaardig boek moeten bestaan binnen elk geloof. Wij zouden ze alvast allemaal eens bekijken!

Benieuwd? Koop de Buitengewone bijbel. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.