Ik merkte tijdens het knutselen al een aantal keer op dat crêpepapier kleur durft af te geven aan de handen, voornamelijk wanneer het nat wordt. Het leek me dan een leuk idee om een schilderij te maken en crêpepapier te gebruiken in plaats van verf.

Ik besloot meteen aan de slag te gaan en maakte snippers van restjes crêpepapier. (Altijd handig toch wanneer je alles bijhoud). Ik maakte snippers, cirkeltjes, vierkantjes … en legde deze op de tafel. Ik besloot dat zowel ik een werkje zou maken als zoonlief, zo zien we meteen ook de verschillende effecten.

Ik legde alles ongestructureerd op mijn blad, zoonlief bolletjes per kleur op een rij.

StukkenCrêpepier

Zelf ook aan de slag, het is absoluut niet moeilijk.

Wat heb je nodig?

 • Crêpepapier (best geen pastelkleuren)
 • Schaar
 • Wit blad
 • Keukenrol
 • Plantenspuit voor water

Hoe ga je te werk

 • Leg je blad op tafel.
 • Verspreid de verschillende crêpepapier stukken op je blad.
 • Spray nat met een plantenspuit, dit vinden kinderen heerlijk!
  Tip: vind je het vervelend dat het cêpepapier verplaatst, dan kan je het voorkomen door eerst je blad licht vochtig te sprayen alvorens je het erop legt.
 • Druk nog eens heel voorzichtig aan met een keukenrolpapiertje, tenzij je het niet erg vind dat je vingers helemaal gekleurd zijn.
 • Wacht een 10-tal minuutjes, of als je veel geduld hebt, laat drogen.
 • Haal het crêpepapier weg
SprayCrepepapier
Spray met water op het crêpapier, zo komt de kleur vrij.

Deze creatie is op zich al heel mooi, maar kan je ook perfect gebruiken om iets te knutselen. Je kan het bijvoorbeeld verknippen en een leuke figuur mee maken of een wenskaart. Wij besloten om het als achtergrond te gebruiken voor een zelfportret.

Het is alvast een leuk uitdagend projectje. Let er vooral op dat je een ondergrond gebruikt en niet rechtstreeks op de tafel doet of zo, het kleur dat loskomt uit het crêpepapier wast niet gemakkelijk af en je wil natuurlijk je meubeltjes niet beschadigen.

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “crêpepapier”. Je kan met de linkparty meedoen door een bericht achter te laten hieronder of je foto’s te delen via instagram of facebook met de hashtag #creatievelinkparty.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Mama duizendpoot, MelDIY, Elsa R blog en Linspiration.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

3 Replies to “Crêpepapier in plaats van verf voor je schilderij

 1. Pingback: Bloesemboom met wc-rol en crêpepapier knutselen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.