Lezen gaat een stuk beter wanneer verhalen ook aansluiten bij de fantasiewereld van kinderen. Ik leer lezen! is een reeks van Gottmer voor jonge lezers met bekende verhalen. De eerste twee boekjes in de reeks zijn van Disney.

Disney

Disney was en blijft populair bij kinderen (en de meeste volwassenen). Hier is dat niet anders. Disney films zijn altijd al een schot in de roos geweest. Toen ik klein was, keek ik vaak naar die films en nu doe ik dit ook met zoonlief.

Ik kreeg onlangs twee Disney boekjes in de bus. Het zal je vast niet verbazen dat ze binnen het kwartier allebei uitgelezen waren door de kleine man?

IkLeerLezenFrozen

Hoezo een kwartier? Disney verhalen zijn toch veel te lang om zo snel uit te lezen? Al helemaal door een 6 jarige?

Lees ook: Disney spellen

Het verhaal van Alladin en Elsa (frozen 2) zijn een pak vereenvoudigd en toegankelijker gemaakt voor deze reeks. De de essentie en de magie blijft behouden voor kinderen, al is het voor volwassenen even wennen dat bepaalde elementen niet opgenomen zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoe Jafar de lamp plots vindt.

IkLeerLezenAlladin

De boekjes zijn vrij dun, denk aan een bladzijde of 20. Ze zijn opgedeeld uit korte zinnen en gedrukt in een groot lettertype (ik denk het grootste dat ik ooit zag in een leesboek). Zo staan er ongeveer zo’n 1 à 2 zinnen per bladzijde.

De tekeningen zijn herkenbaar uit de films waardoor je aan de kaft al ziet waar het verhaal over gaat. Dat zal mede de reden zijn waarom zoonlief de boeken meteen in zijn handen had en begon te lezen.

Kortom, leren lezen met Disney is een succes, ik kan het enkel maar aanbevelen. Deze boekjes zijn ideaal om op een leuke manier leeskilometers te maken. En weet je wat? Van L&M books mag ik er een Ik leer lezen! – Disney boekje verloten onder de lezers.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, en facebook of op instagram weten welk van deze boekjes je zou willen winnen en voor wie.

Daarnaast krijg je een extra winkans als je:

Kan je niet wachten om de reeks te lezen? Shop de Ik leer lezen! reeks. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Deelnemen kan tot en met 15 mei 2021. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussie gevoerd.
*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

26 Replies to “Disney, Ik leer lezen! AVI boekjes met give away

 1. Ooh ik doe mee voor aladdin! Frozen hebben we al zeer veel van en onze kapoen leert stilletjesaan woordjes lezen. Als voorleesmomentje voor het slapengaan zou dit ook leuk zijn!

 2. Frozen II zou geweldig zijn voor onze jongste meid. Lezen gaat moeizaam, maar ze wil heel graag.

  1. Ik heb een leerling uit mijn groep 4 die nog beginnend lezer is en super fan is van Disney!
   Als dit aanslaat hebben we eindelijk wat gevonden en kunnen we hier nog meer van bestellen.

 3. Ohh Frozen zou fantastisch zijn voor mijn dochter. Onze dame begint uit zich zelf te lezen en dan ieder straks een mooie nieuwe uitdaging!

 4. Ik doe graag mee! Beiden zijn leuk, maar mijn dochtertje zou voor Frozen II gaan, daar is ze groot fan van. Ze zit in de kleuterklas, maar leest al wat woorden. Deze boekjes voorlezen en zelf lezen, zou geweldig zijn!

 5. Aladdin zou mijn dochter geweldig vinden. Disney verhaaltjes zijn nu vaak nog een beetje lastig om zelf te lezen voor onze beginnende lezeres. Dit zou zo leuk zijn voor haar leesmotivatie om het zelf te kunnen.

 6. Frozen 2 voor mijn dochter! Ze is 5, maar is al heel goed aan het lezen. Dit zou haar alleen maar meer stimuleren om te lezen

 7. Dit zou geweldig zijn voor mijn dochter. Disney verhaaltjes zijn nu vaak nog een beetje te moeilijk voor onze beginnende lezen. Dit boekje zou voor haar echt een leesmotivatie zijn omdat ze het dan zelf kan lezen.

 8. Wat ziet dit er leuk uit! Ik doe graag mee voor frozen, om eens (samen met mijn leerlingen natuurlijk) te proberen of deze boekenreeks geschikt is voor de schoolbieb.

 9. Wat een geweldige boeken en een nog leukere actie. Ik zou heel graag Aladdin willen winnen voor mijn 5 jarige dochter die heel graag alles zelf wilt lezen.

 10. Heel graag het Frozen boekje voor mijn dochter Julie die graag zelf leest en een grote Frozen fan is!

 11. Mij dochter is dol op Frozen en wil graag zelf lezen, het begin is er! Dit boekje zal ze dan ook fantastisch vinden. Voor haar doe ik graag een poging.

 12. Hoi,

  Ik vind Aladdin wel heel erg leuk voor mijn zoontje Floris van acht jaar.
  Fijn weekend groetjes Renee

 13. Oh wooowww die zijn leuk zeg !!! Ik doe graag mee voor mijn jongste dochter en we gaan voor Aladdin want dat vind mijn dochter ook zo een leuke film !!!!

 14. Mijn oppas meisje houd van Frozen, ik doe graag voor haar mee en deel de actie ook op facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.