Vraag aan een ouder naar de wensen voor zijn of haar kind en het antwoord zal bijna altijd hetzelfde zijn. Ik wil dat mijn kind gelukkig wordt.

Wensen van een ouder

Als ouder wil je niets liever dan dat je kind een goed gevoel heeft over zichzelf. Zowel wanneer hij of zij nog een kind is, maar ook wanneer ze volwassen zijn. Je hoopt dat je kind voldoende vertrouwen en veerkracht heeft en zich vol vertrouwen en plezier in het leven kan voortbewegen.

Je hoopt dat ze hun weg vinden in het leven zonder al te veel tegenslagen. Daarmee hoop je voor hen op een fantastische partner, misschien zelf ook kinderen.

Je droomt dat ze een fantastische job vinden en misschien ook de zaken realiseren die je zelf nooit hebt kunnen waarmaken. Voor jezelf droom je dat je lang genoeg gezond kunt blijven zodat ja alles nog kan meemaken en niet al te veel zorgen oplevert voor je kind.

Alvast, dat is wat ik droom voor mijn kind: een gelukkig, compleet en vervuld leven en ik zal alles doen om die wens waar te maken.

Wens van een kind

Als kind is het eenvoudiger om te dromen. Kinderen zien het leven vaak eenvoudiger en met veel minder beperkingen. Vraag maar eens aan een kind waar het van droomt dan krijg je mooie simpele voorstellingen:

  • Ik wil de beste fietser ooit worden
  • Ik zou graag kunnen vliegen
  • Ik wil een grote snoeptaart
  • Ik wil Mega Mindy ontmoeten
  • Ik wil een superheld worden

Prachtig, in al hun eenvoud, vol fantasie en passie. Veel van die dromen zullen vergeten worden naarmate ze ouder worden. Schrijf ze op als ouder, ter herinnering voor later. Een mooi idee. De meeste van deze dromen zullen nooit uitkomen. Misschien omdat het niet mogelijk is, misschien omdat ze onderweg veranderen. Dat is niet erg, als je de banale elementen van die wensen afpelt, dan zit daar mogelijks een diepere essentie in die ze wel waarmaken, waardoor de wens alsnog uitkomt.

Dat is helaas niet voor elk kind zo. Niet elke ouder ziet zijn kind de kans krijgen om hun wensen te vervullen. Er zijn kinderen die op jonge leeftijd al te maken krijgen met levensbedreigende ziektes en vaak de kans niet krijgen om hun dromen of wensen zelf te realiseren. Daar probeert Make A Wish wat aan te doen en ik steun hen graag.

Wil jij ook jouw steentje bijdragen. Doneer nu om te helpen bij een wensenvervulling. Misschien maak jij een kind en zijn of haar ouders hiermee wel heel gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.