Wanneer je de naam Charles Darwin hoort, dan denk je meteen aan de evolutietheorie. Hij was dus ook gefascineerd door wormen en vond ze de allerbelangrijkste wezentjes op deze wereld. Het boek Darwins fabuleuze wormenshitshow neemt je mee in het onderzoek van Darwin.

Darwins Fabuleuze wormenshitshow

De titel zorgt er stiekem al voor dat kinderen het verhaal willen lezen al is deze niet geheel onterecht gekozen.

Charles Darwin was heel hard gefascineerd door wormen en startte een reeks experimenten om te bewijzen dat het wel echt speciale dieren zijn. Hij ontdekt heel wat redenen waarom wormen spectaculair zijn: ze zien zonder ogen, horen zonder oren … maar hun allerbelangrijkste superkracht blijkt bij hun drollen te liggen …

Onze mening

Dit leuke prentenboek,dat heel luchtig is om te lezen, combineert een leuke aanpak met wetenschap waardoor dit voor kinderen (en volwassen zoals ik die graag dingen op kindermaat lezen) veel toegankelijker en begrijpbaar is. Het zorgt ervoor dat je op een laagdrempelige manier zaken leert en door de manier waarop dit alles gebracht wordt, blijft de informatie waarschijnlijk ook wel langer hangen. Het lijkt me alvast een leuk boek om in een klasomgeving mee aan de slag te gaan.

Dit boek is volledig op kindermaat gemaakt natuurlijk. Wil je meer weten of die wormen dan kan je het uitgebreide onderzoek lezen in “The Formation of Vegetable Mould through the Action of Worms – with Observations on their Habits.”

Informatie

Darwins fabuleuze wormenshitshow- Polly Owen
Illustrator: Gwen Millward
Vertaald door: Sarah Devos
Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok
Pagina’s: 32 pagina’s, Hardcover
ISBN: 9789002278310
Verschijningsdatum: September 2023

Ook te koop bij de lokale boekhandel

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.