Vind je het ook zo gezellig om je huis aan te kleden met kaarsjes in de winter wanneer het zo vroeg donker is? Ben je graag ook creatief? Of zoek je nog een leuke DIY om met kinderen te doen? Dan inspireer ik je graag met deze twee kaars-varianten gemaakt van wc-rolletjes.

Ik werk twee varianten uit zodat je zelf kunt kiezen, de eerste is iets eenvoudiger om met kinderen te doen dan de tweede omdat je geen heet lijmpistool nodig hebt, maar de basis is voor allemaal gelijk.

Wat heb je nodig?

Voor de variant met papier

Voor de variant met het lijmpistool

Hoe ga je te werk?

De basis is voor allebei gelijk. Je moet een manier vinden om de theelichtjes in het wc rolletje te plaatsen zodat deze niet tot beneden zakt en het vlammetje zichtbaar is. Dit loste ik op door met schilderstape een kruis te kleven de diepte van het waxinelichtje.

Kaarsje met papier

  • Lijm een strook gekleurd papier om het wc-rolletje heen.
  • Knip uit een strook wit papier een strook met aan 1 zijde een golvende beweging. Kleef deze strook bovenaan zodat het lijkt op druipend kaarsvet.
  • Versier het geheel met leuke kleurrijke stickers of andere figuren in papier. Je kan er ook een leuke teknening op maken.

Kaarsje met lijmpistool

  • Maak met een lijmpistool druipend kaarsvet aan de bovenrand van het kaarsje. Dit doe je door voorzichtig hete lijm op de randen te spuiten. Laat dit net door kindjes doen want die kunnen zich verbranden.
  • Laat de lijm drogen en schilder het gehele kaarsje in 1 kleur. Ik gebruikte de witte Gesso van de action zodat dit zeker zo pakken op de lijm.

Als je meerdere kaarsjes maakt, kan het leuk zijn om deze in hoogte te laten variëren. Je kan dus zeker ook gebruik maken van een lege keukenrol en er zelfs een stuk van doen. Dit zorgt voor een speels uitzicht. Eens alles klaar is, kan je dit met wat extra versiering op een leuk bordje presenteren om zo wat extra sfeer in je interieur aan te brengen.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.