De voorbije kerstvakantie hebben we het er even van genomen. Hierdoor stond het schrijven een beetje on hold. Toch genoten we met volle teugen van elkaar en van quality time. Naast de (verplichte) nieuwsjaarsbrieven lazen we ook fijne boeken zoals de Kersthaas.

De Kersthaas

De Kersthaas is een boek van de makers van de NEEhoorn. Die boeken waren al geweldig dus dit kerstboek sprak ons dan ook meteen aan, de titel geeft al meteen weg dat het geen standaard kerstverhaal is en dat het grappig zou worden en deze verwachting bleek alvast een feit.

De zoon van de kerstman blijkt een probleem te hebben: hij moet de kerstman opvolgen maar hij houdt niet van chocolademelk, sneeuw of skiën en heeft heel wat allergieën. Jaja, dus ook voor kerstbomen en rendieren. Hij houdt meer van de lente, hazen en gekleurde eieren en zou liefst een paashaas worden.

Onze mening

Je merkt het al, de Kersthaas is geen gewoon kerstverhaal maar een beetje tegendraads. Over dromen, wensen en en worden wat je zelf wil. Ik was meteen verkocht toen ik merkte dat het een verhaal op rijm was, mijn zwakke punt.

Ook de afbeeldingen spelen een rol in dit verhaal. Door de vele details brengen zij op hun beurt een mooie extra aan het verhaal.  De Kersthaas is een korter verhaal dan de NEEhoorn maar daarom niet minder leuk een echte aanrader tijdens de kerstperiode maar eigenlijk ook wel voor de paasperiode vind ik.

Informatie

De Kersthaas – Marc-Uwe Kling
Illustrator: Astrid Henn
Vertaald door: Jaap Robben
Uitgeverij: Volt
Pagina’s: 48 pagina’s, Hardcover
ISBN: 9789021461809
Verschijningsdatum: November 2023

Ook te koop bij de lokale boekhandel

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.