De jongen, de mol, de vos en het paard werd al snel een internationale bestseller, wereldwijd raakten miljoenen mensen in vervoering door dit liefdevolle verhaal. Niet gek dus dat de animatiefilm die met kerst in première ging dan ook een oscar-nominatie binnenhaalde. de animatiefilm krijgt vorm in dit boek met het geanimeerde verhaal.

De jongen, de mol, de vos en het paard

De Jongen, de mol, de vos en het paard is een verhaal over een jongen op zoek naar een thuis. Op zijn zoektocht komt hij een mol, een vos en een paard tegen en ontdekt hij wat het leven de moeite waard maakt. Ik kreeg dit prachtige boek van mijn lieve zus als geschenk kort nadat het uitkwam. Ik was zo blij, sommige boeken weten je direct te raken, en dit is er zo eentje van.

De jongen, de mol, de vos en het paard origineel
Koop de jongen, de mol, de vos en het paard.
Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Net daarom was ik zo benieuwd naar de nieuwe uitgave met het geanimeerde verhaal. Dit verhaal vormt namelijk de basis voor de de animatiefilm The Boy, the Mole, the Fox and the Horse die in december in première ging op de BBC.

Wat is er zo anders aan het geanimeerde verhaal?

Je vraagt je misschien af waarom je dit nieuwe boek nog zou willen lezen als je het origineel al gelezen hebt? Het originele boek is meer geschikt voor volwassenen maar het geanimeerde verhaal verdient zeker ook een plaatsje in een kinderhand.

Voor kinderen is deze versie van de jonge, de mol, de vos en het paard toegankelijker omdat het meer een groot verhaal vormt die aan elkaar gebonden wordt en niet zomaar uit losse uitspraken opgemaakt is. Dit maakt het voor hen behapbaarder, meer een echt verhaal met samenhang.

De meeste quotes en de sfeer uit het oringele boek bleven wel behouden (oef!) en de tekeningen zijn nu geen schetsen meer maar zijn mooi ingekleurde illustraties die volledig bij de tekst passen maar de illustraties uit het eerste boek niet teniet doen. Je ziet dat ze erop gebaseerd zijn. Dat maakt het mooi!

Beide exemplaren zijn zeker de moeite waard om in huis te hebben. Ik koester ze alvast!

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.