Is je kindje net als Kaat een beetje bang van de tandenslager (ook gekend als tandarts)? Dan is dit humoristische boek op rijm zeker een aanrader.

Tandarts of tandenslager?

Veel volwassenen zijn bang van de tandarts, het is dan ook logisch dat veel kinderen dit ook zijn. Meestal komt deze angst van het idee geen controle te hebben en niet weten wat te gebeuren. Vooral het idee dat je pijn zal hebben is beangstigend. Dat wordt ook al met de paplepel ingegeven: goed je tandjes poetsen, anders zal je gaatjes hebben.

De angst komt dan ook vaak door de verhalen van andere mensen. Vroeger waren behandelingen bij de tandarts dan ook veel pijnlijker dan nu.

Het boek

Kaat, een echte durver, drijft haar ouders gek met al haar roekeloze stoten. Toch is ze voor één iets toch wel bang. Ze heeft een gaatje in haar tand en durft niet naar de tandarts te gaan. Zij ziet hem als een tandenslager: een beul, een slager met een boor! Ze zoekt dan ook naar een manier om onder dat tandartsbezoek uit te komen.

De tandenslager is helemaal op rijm geschreven. Dit maakt alvast dat mijn hartje volledig overslaat (ik hou van rijm) en dat het super vlot leest door het metrum. Het verhaal is super leuk en zit vol humor en het grote formaat maakt het ideaal om samen te lezen of voor te lezen. Ja, die Ruth Verstraeten kan er wat van! De leuke originele tekenstijl van Annelies Vandenbosch zorgt ervoor dat het verhaal helemaal tot leven komt.

Op zoek naar een leuk verhaal op rijm, dan kan ik je zeker aanraden om eens te kijken naar de boeken van Ruth Verstraeten: Uiteraard de tandenslager maar ook Tante teefje of De kindervleesfabriek.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.