Afgedrukte foto’s zijn ideaal om het huis aan te kleden of om als geschenkje te geven. Hoe kan dat dan beter dan in een leuke zelfgemaakte fotohouder?

Fotohouder

Het is best eenvoudig om een fotohouder te maken, je kan er heel wat kanten mee op. Je kan ze bijvoorbeeld maken in hout, met lego, met strijkkralen, een steen … Hieronder omschrijf ik hoe je leuke houders kunt maken met klei.

Zelf gebruik ik het liefst luchtdrogende boetseerklei (lekker handig). Je kan hier eigenlijk eender welk soort klei voor gebruiken bijvoorbeeld ook fimo klei of andere klei die opgebakken dient te worden. Zelfs zoutdeeg leent zich perfect om een fotohouder te maken.

Hoe ga je te werk

Kneed een vormpje van je klei. Dit kan een kegeltje zijn, een balletje, een diertje, een hartje … maak vooral iets wat je zelf leuk vindt.

Voor kindjes kan het leuk zijn om de houdertjes te versieren met kleine materialen, denk aan strijkparels, wiebeloogjes, glittersteentjes. Op deze manier kan je het werkje een leuke toets geven.

Dan zijn er verschillende opties om er een fotohouder van te maken:

  • Je maakt een gleufje in het kleiwerkje waar je een foto kan inzetten. Dit kan je recht doen, maar het resultaat is beter als je die wat schuin maakt.
  • Je prikt een fotoklemmetje in je werkje.
  • Je plooit zelf een mooi fotoklemmetje met ijzerdraad en prikt dit in je werkje.
  • Je plaatst een stokje of potlood in en lijmt er een wasknijpertje aan (als je klei neemt om op te bakken, is het wel belangrijk dat je vuurvast materiaal gebruikt).

Afwerking

Afhankelijk van het type klei dat je gebruikte en wat je precies gemaakt hebt, kan je de fotohouder nog afwerken door te schilderen en te vernissen. Dit kan met plakkaatverf of acrylverf. Gebruik nadien een laagje vernis om af te werken.

Eens alles droog is, plaats je er een foto of een leuk kaartje in en je hebt een prachtig decoratief werkje. Heel eenvoudig en oh zo mooi.

Maakte je zelf ook een leuk werkje met klei, deel ze zeker in de linkparty, je vind deze terug onder de post mlet de klei kikker. Wie weet kan jij op het einde van de maand dan de creatieve linkparty badge plaatsen.

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.