Disneyland Parijs is een ervaring die bijblijft. Je kunt er al je Disney helden ontmoeten, genieten van shows en er zijn twee parken naast elkaar met heel veel attracties. Wij bezochten Disneyland begin februari en ik deel graag mijn tips met jullie.

Wanneer bezoek je Disneyland het best?

Wil je de parken bezoeken wanneer het niet zo druk is, is de midweek waarschijnlijk ideaal. Met schoolgaande kinderen echter niet altijd even evident. Tussen half januari en half maart maar ook half april tot half mei is het laagseizoen, dit is dan ook het moment dat wij kozen. Het nadeel is dan wel: er zijn minder shows en sommige attracties zijn gesloten om in orde te hebben tegen het hoogseizoen.

In het hoogseizoen zijn de parken langer open en valt er ook meer te beleven. Het nadeel is dan wel weer dat het super druk is. Eerlijk gezegd vond ik dat het in februari helaas al te druk was.

Verblijf

Verblijven in een van de Disney hotels is best wel duur, maar er zit wel redelijk wat inbegrepen: toegangskaartjes tot beide parken, gratis parkeerplaats bij je hotel en de luxe van lekker dichtbij te logeren en dus de Disney sfeer volledig te ervaren.

Wij kozen voor het Marvel hotel en ik moet zeggen, het is een tophotel. Een mooie kamer in Iron man thema met heel wat digitale snufjes zoals een ingebouwde TV met streaming, goed internet en de optie om muziek in je badkamer af te spelen. Tja, van Tony Stark verwacht je ook wel heel wat van die moderne snufjes. Al denk ik wel dat hij niet akkoord zou zijn met het feit dat er geen thermostatische kranen waren.

MarvelHotel

Een van de grootste vraagtekens die we hadden bij ons bezoek aan Disneyland Parijs, was hoe we die toegangstickets zouden krijgen. Deze kwamen niet in de e-mail, boekingsbevestiging of app. Je moest dus eerst naar het hotel gaan, waar je de pasjes kreeg die toegang geven tot je kamer maar ook door het park. Dus meteen naar het park gaan en pas laat inboeken is geen optie.

Bij de kaartjes zat ook een voucher voor het ontbijt, jammer dat je zelf het uur niet kon kiezen en dit vooraf bepaald werd voor jou. Geen idee of dit altijd zo is of specifiek door corona komt.

Hoe lang blijf je voor je bezoek?

Persoonlijk vond ik twee dagen meer dan voldoende om de parken te bezoeken. Ik hou zelf niet erg van drukte en trop is trop. De langste wachtrij die we hebben gehad was zo’n 50 minuten bij The Twilhight Zone Tower of Terror. Als je natuurlijk voor elke attractie zo’n lange wachtrij hebt of zelfs langer (in het hoogseizoen?), dan vrees ik wel dat 2 dagen onvoldoende is. Of het dan nog wel leuk is, valt dan ook wel te bezien.

Die lange wachttijden kan je wel skippen met de Disney Premier Access. Dat is een betalende service waardoor je via een snelle rij binnen kunt. Let wel op, je betaalt hier zo’n 15 euro per attractie per persoon per keer voor. Kan je al rekenen, best wel duur om eens de rij voorbij te steken, niet?

De ideale leeftijd van kinderen om Disney te bezoeken

Disney is ideaal voor heel jong maar ook voor heel oud. In principe kan je de parken al bezoeken met jonge kinderen. De meeste attracties zijn heus niet zo gek en naast de attracties is er nog veel meer te beleven natuurlijk. Denk aan de mooie omgeving, shows, ontmoetingen met Disney personages … Dit laatste is iets minder omwille van de corona maatregelen. Je moet voldoende afstand bewaren waardoor het op foto’s soms wel eens lijkt alsof je bij een standbeeld poseert. Doordat het niet zo is, is dit natuurlijk wel een heel andere beleving dat de foto’s weergeven.

DarthVader

Persoonlijk vind ik het wel fijn als het een ervaring voor het leven wordt. Naar mijn gevoel is het niet iets wat ik elk jaar zou willen doen. Dus ik zou zeggen dat 6-7 of 8 jaar de ideale leeftijd is voor een bezoekje. Maar ja, dat is persoonlijk natuurlijk.

Welke zijn de leukste attracties?

Er zijn best wel een aantal attracties in de twee Disney parken. We hebben ze niet allemaal kunnen uitproberen omdat er een aantal gesloten waren (best wel veel eigenlijk) en omwille van te lange wachtrijen (neen, ik ga echt geen 2u wachten voor een ritje van 5 minuten, sorry).

Ik licht er even drie attracties uit, namelijk de favoriet van mijn man, mijn zoon en van mezelf.

Big Thunder Mountain

Big Thunder mountain

De Big Thunder Mountain is een achtbaan volledig in het mijnen thema. De attractie staat op een eiland omgeven door water. Instappen doe je wel via het vaste land, maar via tunnels ga je onder of over het water heen. Normaal gezien zouden hier lange wachttijden zijn (volgens wat ik las op internet), maar wij hebben maximaal 35 minuten moeten wachten. De attractie is zo’n 1500m lang eng aat 65 km per uur, geen wonder dat dit de favoriet is van mijn heldhaftige zoon.

Elke keer we van de attractie kwamen, probeerde ik de foto te vinden waarop we stonden om deze dan op de photopass te laten zetten, maar helaas hebben we nooit onze foto gevonden. Het mocht niet zijn.

Buzz lightyear Laser Blaster

Buzz

Een spel spelen en genieten van een attractie, all in one. Tijdens de interactieve darkride  kan je dus punten scoren door met lasers te schieten vanop het wagentje. Op deze manier zet je de epische strijd tussen Buzz Lightyear en de wrede keizer Zurg uit de Toy story films voort. Echt leuk dat het zo interactief is. Ideaal voor mijn man die wel houdt van een spelletje.

Autopia

Autopia

Geheel onverwacht blijkt Autopia mijn favoriete attractie te zijn. Een simpele attractie eigenlijk met auto’s zoals de naam al doet vermoeden. Je kan zelf sturen (binnen de marge van de geleider rail natuurlijk) en met het gaspedaal kan je zelf bepalen hoe snel je rijdt en wanneer je stopt. We hebben helemaal niet lang moeten wachten en de rit zelf was best wel ontspannend. Even ontsnappen aan de drukte. Ideaal.

Het weer, wees voorbereid

Wij hadden er niet aan gedacht dat het ook wel eens slecht weer zou kunnen zijn tijdens ons bezoek. De eerste dag was het nog te doen, maar de tweede dag heeft het de ganse dag geregend. We kochten wel zo’n (veel te dure) plastiek regenjasjes, maar een eigen regenjas voorzien is wel beter, of gewoon het weerbericht in de gaten houden, haha.

Regenweer

Foto’s, foto’s, foto’s

En ten slotte mijn laaste tip. Ik zou mezelf niet zijn mocht ik niet iets vermelden over foto’s. Uiteraard kan je zelf veel foto’s maken, maar met een Disneyfiguur wil je liever wel eens een mooi geposeerde foto en op een attractie wil je ook wel eens genieten. En wie weet wil je toch die niet zo flatterende foto van jezelf op een attractie.

De foto’s die je ter plaatse kan kopen, zijn meestal op papier en ik verwerk graag foto’s in een fotoboek die ik digitaal opstel. Met een photopass kan je alle foto’s digitaal krijgen. De kaart blijft 10 dagen geldig vanaf de datum van aankoop en de foto’s blijven een jaar beschikbaar.

Het was een leuk weekend in Disneyland, we waren allemaal moe maar kijken met geen glimlach terug naar onze flatterende en minder flatterende foto’s. Hopelijk heb je iets gehad aan onze tips, krijg je er niet genoeg van? Lees dan zeker de volgende Disneyland Parijs tips.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.