Persoonlijke grenzen aanvoelen en aangeven is niet eenvoudig. Ook voor mij als volwassene is het een hele uitdaging. Het goede nieuws: persoonlijke grenzen – van jezelf en anderen – aanvoelen, kun je leren. Het boek ‘Dit ben ik!’ geeft hiervoor handvaten.

Dit ben ik! het boek

Dit boek is opgebouwd uit twee delen: een fictief verhaal over een meisje Mira dat haar grenzen leert aangeven en een informatief deel, waarin getuigenissen van kinderen zijn opgenomen. Het boek zorgt voor meer inzicht in je eigen gevoelens en zit boordevol tips en trics.

Mira

Het boek begint met het verhaal van Mira, zij vind het lastig om haar grenzen aan te geven. Hierdoor raakt haar mandje steeds voller. Uit het verhaal blijkt erg goed hoe eenvoudig het is om over je grenzen heen te gaan en hoe moeilijk het is om deze te bewaken.

DitBenIkInhoud

Emoties en behoeftes

Na het verhaal van Mira, volgt een uitleg over emoties en behoeftes. Eenvoudig gebracht met duidelijke voorbeelden waardoor het voor zowel volwassenen als kinderen begrijpbaar is. De voorbeelden zijn uit het leven gegrepen.

Telkens vind je kleine opdrachten terug, het kan handig zijn om een persoonlijk dagboekje bij te houden waarin je de oefeningen kunt uitvoeren. Ook altijd fijn om later op terug te blikken om jezelf beter te begrijpen wanneer je emoties eens complexer zijn. 

Genzen

Uiteindelijk gaat het in ‘Dit ben ik!’ over grenzen: wat is dat nu precies? Hoe kan ik die grenzen herkennen? Bewaken? Wat als mensen over mijn grens gaan? Hoe vermijd ik dat? Wat met de grenzen van anderen? 

Dit ben ik! review

Ik vind het een super boek! Heel eenvoudig en duidelijk gebracht zoals het hoort. Dit ben ik! biedt een inzicht in hoe menselijke emoties werken, dit begrijpen is een eerste stap en omgaan met die emoties. Iets wat elk kind zou moeten meekrijgen. Zelf ben ik hier te laat mee begonnen voor mezelf en ik denk dat deze kennis kan zorgen dat een kind kan opgroeien tot een stabiele volwassene. Zeker een aanrader, dit boek!

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.