Ik houd van korte snelle spelletjes, snel nog even spelen voor of na het eten, misschien zelfs nog voor het slapengaan. Liefst geen te ingewikkeld spel met een groot spelbord maar iets luchtigs en eenvoudig. Een spelletje waar je gewoon even snel veel plezier aan hebt en lekker kunt ontstressen na een drukke werkdag. Dobble is onze nieuwste ontdekking en voldoet aan al deze eisen.

Dobble

Het spel bestaat uit een blikje met ronde (!) kaartjes. Op het eerste zicht leek het iets geks die ronde kaartjes, maar ik vind het best wel leuk en origineel. Dobble is een reactiespel, net zoals jungle speed maar toch net weer wat anders, en vooral ook veiliger. Geen bloedneuzen of zo, maar wel dezelfde spanning.

De spelregels zijn eenvoudig, dit is niet enkel leuk om snel uit te leggen aan wie het nog niet kent. Ook jonge kinderen kunnen dit spel dan meespelen en dat is altijd handig!

In de handleiding vind je instructies voor vijf ‘mini’ spelletjes.

  • De toren des Doods
  • De Put
  • Hete Aardappel
  • Een Vergiftigd Geschenk
  • Drieling
DobbleSpel

De basis van alle spelletjes is dezelfde: zoek op twee verschillende kaartjes telkens een zelfde symbool. Deze kan verschillen van grootte en plaats, wat het toch wat uitdagend maakt. Afhankelijk van het mini-spel is het doel zoveel mogelijk of zo weinig mogelijk kaartjes over te houden op het einde om de winnaar te worden.

Dobble is een leuk familiespel, iedereen in ons gezin heeft dan ook een andere favoriet. Van manlief is het de put, bij mij de hete aardappel en zoonlief heeft het dan weer voor de drieling. Je snapt het al, we spelen altijd meer dan één spel wanneer het doosje op tafel komt. Het kleine blikken doosje maakt Dobble ook een ideaal spel om mee te nemen op vakantie.

Twijfel je nog of dobble een spel voor jullie is? Bekijk dan zeker eens de Print & Play van Asmodee, hier kan je een dobble demokit downloaden en het spel al eens kleinschalig uitproberen, daarna kan je Dobble nog steeds aankopen. Ik ben overtuigd dat je er – net als wij – geen genoeg van zult krijgen.

Op zoek naar meer speelplezier? neem dan snel een kijkje bij mijn speelgoed reviews.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.