Kinderen hebben heel wat vakantie in een jaar. Twee maanden zomervakantie en tussendoor nog andere schoolvakanties, dat kunnen de meeste mensen zich niet permitteren. Daarom zoeken wij elk jaar weer naar de leukste invulling voor die vakanties. Op kamp gaan is voor ons de oplossing.

Op kamp

Vakantiekampen bieden echt een oplossing voor de vakantieperiode bij ons. Wij kunnen doorwerken en de zoon kan genieten van leuke avonturen samen met zijn vriendjes.

Het is altijd zoeken naar de ideale kampavonturen voor de zoon. Als ouder hecht ik nogal veel belang aan variatie, ik vind het daarnaast ook belangrijk dat mijn kind de ruimte krijgt om zichzelf te zijn. Ik deel graag onze leukste zomerkampjes in regio Brugge.

Davos inc

Davos inc organiseert zowel kleuterkampen als sport-en spelkampen voor de grotere kinderen. Ook hier worden de kindjes in kleine groepen ingedeeld onder begeleiding van opgeleiden monitoren en een leerkracht als hoofdverantwoordelijke.

Tijdens de kleuterkampen wordt er meestal rond een thema gewerkt. Rond dat thema worden knutselactiviteiten, spelletjes … uitgewerkt. We kregen elke dag wel een werkje mee naar huis.

De kikkerkoning
Davos inc knutselwerkjes kampje de kikkerkoning

Het sport- en spelkamp voor kinderen tussen 6 en 12 werkt dan weer niet rond specifieke thema’s. De groepen zijn hier ook klein gehouden, een monitor begeleid een groep van maximaal 12 kinderen.

Hier krijg je helaas geen foto’s van je kind omwille van privacy redenen. Wel krijg je op het einde van het kamp een klein geschenkje en een afgedrukte groepsfoto mee naar huis.

Lees ook: Bentobox voor de vrolijke lunchpakketjes

Basic kids

Basic kids zijn thema kampjes voor kleuters van 3 tot 7 jaar georganiseerd door VZW Basics. Binnen deze kampjes wordt gewerkt binnen een thema met kleine groepen. Er wordt gebruik gemaakt van een doorschuifsysteem waarin beweging, muziek, spel en creativiteit gecombineerd worden.

Er worden foto’s gedeeld met de ouders en op het einde van de kampweek krijgen de kinderen een leuke attentie mee naar huis, bij ons was het een t-shirt.

Idee kids kamp

Idee kids organiseert projectkampen rond een vast thema over heel Vlaanderen voor kindjes tussen 3 en 12 jaar. Ook hier wordt in beperkte groepen gewerkt tot maximaal 16 kindjes. De monitoren zijn allemaal minstens 19 jaar en pedagogisch opgeleid.

Het thema aanbod is heel uitgebreid, er is voor iedereen wat wils. Dit kan gaan over de zee, maar ook koekjes bakken en kunst komen aan bod. Ideaal om je kindje van alles te laten proeven. Eens je een kamp kiest, ligt het thema vast en is het grotendeels uitgewerkt. Toch krijgt het monitorenteam de vrijheid om dit gedurende de week bij te sturen naar hun eigen aanvoelen. Zo kunnen ook zij hun eigen talenten optimaal inzetten.

Idee kids kamp
Bij Idee kids zijn er altijd trampolines voor de kindjes

Ondanks het feit dat het een heel grote organisatie is, ervaar ik de contacten als heel persoonlijk en kindgericht. Elke dag een babbeltje en heel veel informatie met bijhorende foto’s via het internet zodat je als ouder ook kunt meevolgen.

Shiny kids

Shiny kids zijn kleinschalige talentkampen georganiseerd Kiyashi (ze zijn ook boekbaar via Joetz). De focus van deze kampjes ligt op rust, positiviteit, bewustwording en zelfvertrouwen. Elke dag wordt gewerkt rond een bepaalde waarde (vb. zelfvertrouwen, respect, positiviteit …), rond deze waarde spelen de kinderen spelletjes en doen ze creatieve activiteiten.

Het kampje wordt begeleid door een kindercoach die ook talentenfluisteraar is. Dit laat zich merken tijdens de talentenspelletjes en -gesprekken. Tegen het einde van de week kent elk kind zijn eigen talenten en hoe deze inzetbaar zijn. Na het kamp ontvangen de ouders hier ook extra informatie over. Een kamp op maat van het kind dus.

Gaan jullie kindjes ook op kamp? Wat vinden jullie belangrijk? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen.

Meer over kinderen grootbrengen? Lees dan zeker mijn opvoed-rubriekje.

One Reply to “Op kamp: de 4 leukste zomerkampjes in regio Brugge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.